VR: Lakot pysäyttäisivät kaiken junaliikenteen

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi aiheuttaa muutoksia tai peruutuksia junamatkoihin.

27.2. 17:15

Rautatieyhtiö VR varoittaa, että keskiviikkona alkava ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi toteutuessaan aiheuttaa muutoksia tai peruutuksia junamatkoihin. Rautatiealaan kohdistuvat lakkovaroitukset pysäyttäisivät toteutuessaan junaliikenteen 6.–10. maaliskuuta ja 13.–17. maaliskuuta.

Rautatiealan Unioni Ry (RAU) on ilmoittanut veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta 1.3. alkaen, mikä voi VR:n mukaan aiheuttaa peruutuksia ja myöhästymisiä kauko-, lähi- ja tavarajunaliikenteeseen. Lisäksi RAU ja JHL ovat antaneet kaksi lakkovaroitusta.

Lue lisää: Uusi lakko uhkaa junaliikennettä

Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana VR pyrkii parhaansa mukaan ajamaan kaikki junavuorot tavalliseen tapaan tai korvaamaan mahdolliset perutut kaukojunavuorot bussikuljetuksella.

– On kuitenkin mahdollista, että joudumme perumaan junavuoroja ja korjaavaa kuljetusta ei pystytä järjestämään, VR:n tiedotteessa sanotaan.

Lakkojen toteutuessa VR joutuu perumaan kaikki kauko- ja lähijunat. Myös tavaraliikenteen junat peruttaisiin yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Yhtiö kertoo viestivänsä lippujen muutos- ja peruutusmahdollisuuksista, jos lakko toteutuu.

VR:n junaliikenteen lisäksi lakot koskevat myös metro- ja raitiovaunuliikennettä pääkaupunkiseudulla, ja ne pysäyttäisivät sen JHL:n mukaan kokonaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?