Uusi lakko uhkaa junaliikennettä

Ensimmäinen viiden päivän lakko uhkaa alkaa ensi viikon maanantaina.

27.2. 9:26

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on antanut uuden lakkovaroituksen rautateille. Tavoitteena on vauhdittaa alan työehtosopimusneuvotteluja.

Kyseessä on jo toinen lakkovaroitus. Ensimmäinen viisipäiväiseksi suunniteltu lakko on alkamassa 6. maaliskuuta.

Jollei sopua synny, uhkaa uusi lakko, joka alkaisi vuorokauden vaihtuessa maanantaina 13. maaliskuuta. Myös tämä lakko olisi viiden päivän mittainen. Se koskisi kaikkia rautatiealan työehtosopimuksen piirissä olevia toimintoja ja yrityksiä Suomessa.

– Vaikka pientä edistymistä on ollut, ei kuitenkaan lopulliseen ratkaisuun ole päästy. Neuvottelut näyttäytyvät nyt historiallisen haastavina ja työnantajien lukitsema koordinaatio ei tätä lainkaan helpota. Tästä syystä näemme, että toisen lakkovaroituksen jättäminen on tarpeen, sanoo JHL:n neuvottelupäällikkö Teppo Järnstedt tiedotteessa.

Järnstedt huomauttaa, että rautatiealan työehtosopimusneuvotteluissa ei ole aiemmin jouduttu jättämään lakkovaroituksia.

– Toivottavaa tietysti olisi, että ratkaisu löytyisi niin ettei työtaisteluihin tarvitsisi mennä, mutta on hyvä muistaa, että tämä on kaksisuuntainen raide ja työnantajankin olisi tarpeen tulla vastaan, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?