Matkahuollon matka­kortin voi pian saada vain mobiili­sovellukseen

Matkahuollon kausi- ja sarjaliput ostetaan jatkossa Reitit ja Liput -sovelluksen kautta. Uudistuksen myötä paperiset liput ja matkakortit digitalisoidaan. Kertalippuja voi edelleen ostaa mobiilisovelluksen lisäksi myös verkkosivujen kautta ja bussista.

Sastamalan linja-autoasema ja Matkahuolto kuvattuina 15.12.2022.

23.2. 16:19

MatkahuolLON matkakorteilla olevat lipputuotteet siirretään vaiheittain Reitit ja Liput -sovellukseen 30. kesäkuuta mennessä, jolloin vanha Bussiliput-sovellus poistuu käytöstä ja matkakorttien myynti ja lisälataaminen asemilla, asiamiehillä, R-kioskeilla ja busseissa päättyy.

– Tämän jälkeen kaikki Matkahuollon lipputuotteet ovat ostettavissa Reitit ja Liput -sovelluksesta. Poikkeuksena peruskoululaisten liput, jotka säilyvät pääsääntöisesti matkakorteilla toistaiseksi, Matkahuollon Matkustaja- ja liikennöitsijäpalveluiden johtaja Anu Pekurinen kertoo.

– Kertalippuja voi edelleen ostaa myös verkkosivujemme kautta, josta lippu on helppo ostaa myös toiselle henkilölle, ja bussista, hän sanoo.

Uudistuksen myötä viimeisetkin paperiset liput digitalisoidaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että nykyisin matkakorteilla olevat liput siirtyvät maksuttomaan Reitit ja Liput -mobiilisovellukseen vaiheittain ensi vuoden aikana. Siirto alkoi 1.12.2022 Meri-Lapin alueelta, jossa kokeilun käynnistyttyä alueen sarjaliput saa hankittua Reitit ja Liput -sovelluksesta.

Bussiliput-sovelluksen voi ladata Android-puhelimiin Googlen Play-kaupasta ja iOS-puhelimiin Applen AppStore-kaupasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?