AKT:n lakot ahtaajia lukuun ottamatta päättyvät ensi yönä – Posti lupaa pakettien olevan perillä lähipäivinä

AKT:n lakko ja PAU:n tukitoimet päättyvät keskiyöllä.

Kirjekimppuja rullakossa. Arkistokuva.

21.2. 16:28

Auto- ja kuljetusalan ammattiliiton AKT:n lakot kuorma-auto- ja säiliöautoaloilla sekä öljytuotealalla ja terminaalitoiminnoissa päättyvät ensi yönä. Niille oli määritelty etukäteen päättymisaika.

Alalle ei ole vielä saatu sopua, ja seuraavat lakot näillä aloilla uhkaavat jo ensi viikolla.

Myös Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn tukilakko päättyy.

Posti lupaa postilähetysten kulun normalisoituvan nopeasti ja pakettien olevan perillä lähipäivinä.

– AKT:n lakko ja PAU:n tukitoimet ovat valitettavasti aiheuttaneet asiakkaidemme lähetyksiin viivästymisiä ja häiriöitä. Nyt keskitymme siihen, että lakon päättymisen jälkeen meille tulevat lähetykset kulkevat mahdollisimman normaalisti, Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja sanoo tiedotteessa.

Ahtaajien lakko kuitenkin jatkuu edelleen, millä voi Postin mukaan olla vaikutusta ulkomailta tuleviin lähetyksiin. AKT hylkäsi ahtaajien riitaan tehdyn sovintoesityksen sunnuntaina.

Posti arvioi, että lakon päättymisen jälkeen lähetetyt paketit toimitetaan viimeistään kahden arkipäivän sisällä lakon päättymisestä.

Lakon päättymisen jälkeen lähetetyt kirjeet, päiväjakelussa kulkevat sanoma- ja aikakausilehdet sekä mainosposti puolestaan kulkevat normaalisti noin viikon sisällä lakon päättymisestä

Lakon aikana lähetetyt tai sen vuoksi käsittelemättä jääneet paketit, jotka on väliaikaisesti varastoitu, toimitetaan 2–4 arkipäivän sisällä lakon päättymisestä.

Lakon aikana lähetetyt kirjeet, päiväjakelussa kulkevat sanoma- ja aikakausilehdet sekä mainosposti toimitetaan mahdollisimman pian, mutta suuresta määrästä johtuen osa lähetyksistä viivästyy reilun viikon, Posti arvioi.

Lakon päättymisen jälkeen lähetetyt rahtikuljetukset toimitetaan 2–3 arkipäivän sisällä lakon päättymisestä, ja lakon aikana Postille tulleissa rahtikuljetuksissa viiveet voivat olla 2–6 päivää.

Useita lakonuhkia on vielä päällä. Maaliskuun alussa uhkaavat alkaa edellä mainittujen lisäksi linja-autoalan lakot. Viikkoa myöhemmin olisi vuorossa lakko junaliikenteessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?