Ensin konkurssi, sitten lakko – roskakaaos jatkuu Etelä-Karjalassa: ”Tämä aiheuttaa katastrofin”

”Meillä on biokaasulaitos kuolemassa nälkään, kun emme saa sinne jätettä ajettua riittävästi”, Etelä-Karjalan Jätehuollon toimitusjohtaja Mika Suomalainen kertoo.

Etelä-Karjalan alueen jätteenkuljetusta vaikeutti jo ennen AKT:n lakkoa Jätehuolto Laineen konkurssi.

20.2. 15:41

Etelä-Karjalassa ollaan vaikeuksissa roskien kanssa. Noin puolet alueen jätekuljetuksista hoitanut Jätehuolto Laine Oy hakeutui yllättäen konkurssiin 10. helmikuuta.

Viisi päivää sen jälkeen alkoi Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n lakko, joka koskee suurinta osaa maakunnan alueen jäteautojen kuljettajia. Etelä-Karjalan jätehuollon kokonaiskuvasta vastaa Etelä-Karjalan Jätehuolto. Toimitusjohtaja Mika Suomalaisen mukaan lakko tuli pahimpaan mahdolliseen aikaan.

– Tämä aiheuttaa meillä kyllä katastrofin täällä, hän sanoo.

– Tai no vielä pahempi olisi voinut olla kesä, kun biojätteet olisivat ruvenneet haisemaan ja houkuttelemaan haittaeläimiä.

Lue lisää: Kymmenien tuhansien ihmisten jäteröykkiöt jäämässä viikoiksi keräämättä – jäteyhtiön konkurssi tuli ”kuin salama kirkkaalta taivaalta”

Suomalaisen mukaan roska-autoja on Jätehuolto Laineen konkurssin takia ajossa vain puolet normaalista. Nyt siitä on vähentynyt vielä lakossa mukana olevat kuljettajat. Jätteitä kuljettaa tällä hetkellä vain noin viisi autoa koko alueella. Hätätyönä urakoitsijat ovat käyneet tyhjentämässä astioita viikonloppuiltaisin.

– Ylimääräisiä kustannuksiahan meille tuli, kun jouduimme tuntityönä teetättämään Laineelta jääneitä hommia.

Suomalaisen mukaan mitään jäteastioista ei pystytä tyhjentämään normaalilla rytmillä. Erityisesti haja-asutusalueille ei riitä autoja. Tilanteen normalisoitumisessa lakon jälkeen voi hänen arvionsa mukaan kestää useita viikkoja.

Etelä-Karjalan Jätehuolto omistaa biokaasulaitoksen, jonne viedään koko alueen biojätteet. Niistä valmistetaan edelleen polttoainetta kaasukäyttöisiin ajoneuvoihin. Suomalaisen mukaan laitokseen syötetään tällä hetkellä jätettä vain noin 30 prosenttia normaalimäärästä.

– Meillä on biokaasulaitos kuolemassa nälkään, kun emme saa sinne jätettä ajettua riittävästi. Kyllä se jollain tavalla riittää, mutta kaasun tuotanto hiipuu, hän sanoo.

Se puolestaan tarkoittaa Suomalaisen mukaan sitä, että kaasuasemilta ei riitä autoihin tankattavaa.

Kuorma-autoalalla lakon on määrä päättyä tiistaina puoliltaöin. Autoliikenteen aloilla on tähän mennessä annettu yksi sovintoehdotus, jonka AKT hylkäsi viime viikon tiistaina.

AKT anntoi viime viikolla varoituksia uusista lakoista, jotka alkavat 1. maaliskuuta, ellei sopua synny sitä ennen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?