HOK-Elannon ravintoloiden myynti toipui viime vuonna – Mummotunnelilla kaikkien aikojen kesä

Koronasta toipuminen on vilkastuttanut liikkumista ja kauppaa.

Helsingin keskustan Mummotunneli vuonna 2019.

17.2. 12:42

Osuustoiminnallisen S-ryhmän suurimman alueosuuskaupan, Uudellamaalla toimivan HOK-Elannon liikevaihto kasvoi viime vuonna 166 miljoonaa euroa 2,4 miljardiin euroon, HOK-Elanto kertoo tiedotteessaan.

Yhtiön mukaan päivittäistavarakaupassa myynnin kasvu oli markkinoita vahvempaa ja ravintolat sekä tavaratalokauppa palautuivat koronasta ennakoitua nopeammin.

Konsernin liiketulos kasvoi 19,2 miljoonaan euroon edellisvuoden 5,9 miljoonasta eurosta.

Koronasta toivuttaessa ravintolaliiketoiminnan liikevaihto kasvoi 55 prosenttia ja liikennekaupan 37 prosenttia. Tavaratalokaupan liikevaihto kasvoi neljä prosenttia.

– Liikkuminen Helsingin keskustassa on vilkastunut, vaikkakaan ei vielä koronaa edeltävälle tasolle. Koronasta palautumisesta kertoo kuitenkin se, että Helsingin keskustan suuret ravintolamme Kappeli, Mummotunneli ja La Famiglia tekivät viime kesänä kaikkien aikojen myyntiennätykset. Myös tavaratalokauppa piristyi pandemian väistyttyä ja liikennekaupan eli polttoaineen, sähkölatauksen ja autopesujen myynti kävi vilkkaana, HOK-Elannon toimitusjohtaja Veli-Matti Liimatainen sanoo tiedotteessa.

Asiakashyvityksiä HOK-Elanto maksoi 81,1 miljoonaa euroa, mikä on viisi prosenttia edellisvuotista enemmän. S-ryhmän bonuksiksi kutsumien asiakashyvitysten määrä nousi HOK-Elannolla siten ensimmäistä kertaa yli 80 miljoonaan euroon.

S-ryhmä kutsuu osuuskauppojen jäseniä asiakasomistajiksi, heitä HOK-Elantoon liittyi viime vuoden aikana 27 432 lisää. Kaikkiaan HOK-Elannolla on 664 161 jäsentä. HOK-Elannon mukaan 77 prosenttia sen toimialueen kotitalouksista on sen jäseniä.

Toimipaikkoja HOK-Elannolla oli vuoden lopussa 412.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?