Insinööriliitto arvostelee kipakasti peruskoulua: "Tilanne on kestämätön”

Suomen kaltaisessa yhteiskunnassa jokaisen peruskoulusta valmistuvan tulisi osata laskea, lukea ja kirjoittaa, liitto sanoo.

Metematiikan tunti Hyvinkäällä.

16.2. 16:54

Insinööriliitto vaatii, että peruskoulun matematiikan opetusta lisätään ja että opetuksessa panostetaan perustaitojen kehittymiseen.

Liitto sanoo, että erot oppilaiden matematiikan osaamisessa ovat useiden tutkimusten mukaan suuria ja kasvavat yhä.

– Tilanne on kestämätön. Suomen kaltaisessa yhteiskunnassa jokaisen peruskoulusta valmistuvan tulisi osata laskea, lukea ja kirjoittaa. Tekniikan alan tulevaisuuden kannalta on erityisen tärkeää, että matematiikan ja muiden luma-aineiden osaaminen saadaan nousemaan, Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo sanoi.

Luma-aineisiin kuuluvat matematiikan lisäksi ympäristöoppi, luonnontieteet ja teknologia.

Oppilaiden erot osaamisessa ovat kasvaneet niin suuriksi, ettei kaikilla ole edellytyksiä jatko-opintoihin tai työelämään.

Kevään eduskuntavaalien jälkeen tulee tilaisuus kirjata hallitusohjelmaan keinot, joilla ongelma saadaan ratkaistua, Insinööriliitto sanoo.

– Peruskoulua pitää uudistaa. Matematiikan osaamiseen tulee panostaa tuntimäärissä, ja peruskoulussa tulee varmistaa, että riittävät taidot saadaan jokaisella vuosiluokalla.

Salo painotti, että kyse ei ole ainoastaan tekniikan alan osaamisen varmistamisesta, vaan matematiikan osaamista tarvitaan kaikilla elämänaloilla ja ammateissa.

Insinööriliitto kannattaa muun muassa tiede- ja matematiikkakerhojen perustamista koulupäivän yhteyteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?