Lidlin hinta­lappuihin tulee iso muutos

Lidl kertoo, että muutoksen on tarkoitus olla valmis vuoden loppuun mennessä.

Lidl luopuu tutuista paperisista hintakylteistä.

15.2. 20:08

Kauppaketju Lidl aikoo ottaa sähköiset hintakyltit käyttöön kaikissa myymälöissään. Siirtyminen sähköisiin hintakyltteihin aloitettiin tammikuussa. Muutoksen on tarkoitus olla valmis vuoden loppuun mennessä. Paperikylteistä luopuminen on ehditty toteuttaa jo kymmenissä Lidlin myymälöissä.

– Tiettävästi olemme ensimmäinen päivittäistavarakaupan ketju, joka siirtyy sähköisiin hintakyltteihin valtakunnallisesti, Lidlin myynnin ja tavaranhallinnan johtaja Akseli Mäkisalo sanoo tiedotteessa.

Lidl kertoo, että vuonna 2022 kauppaketju teki hintakyltteihin noin 16 000 muutosta. Joka kerta, kun hintatietoihin tuli muutos, vanha hintakyltti piti poistaa 200 myymälästä ja laittaa uusi kyltti tilalla.

Jatkossa hintatietoja päivitetään keskitetysti, minkä vuoksi manuaalinen työ hintatietojen päivittämisessä jää kokonaan pois. Lidlin mukaan kylttien vaihtamiseen käytetty työ voidaan käyttää muihin myymälän toimintoihin.

– Sähköisten hintakylttien tietoja voidaan ylläpitää keskitetysti. Puhutaan merkittävästä ajan säästöstä myymälätyön arjessa. Lisäksi asiakkaamme voivat jatkossa olla entistä varmempia siitä, että kyltissä olevat tiedot ovat ajan tasalla ja hinta on sama kuin kassalla.

Lisäksi paperikylteistä luopuminen säästää Lidlin mukaan noin 5,7 miljoonaa arkkia eli 85 000 kiloa paperia vuodessa.

Ennen sähköisten kylttien käyttöönottoa uusia kylttejä on testattu testiryhmällä, joka piti niitä toimivina.

– Laajemman käyttöönoton jälkeen olemme saaneet hintakylteistä muutamia asiakaspalautteita ja kylttejä on palautteiden perusteella muokattu. Hintakylttejä kehitetään myös jatkossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?