Tradenomin keskipalkka on 4122 euroa/kk – katso, miten palkka vaihtelee eri puolilla Suomea

Ero suurimpien ja pienimpien keskiansioiden välillä on lähes 800 euroa.

Suurimpiin keskiansioihin yllettiin Helsingin ja muun Uudenmaan alueella.

15.2. 19:30

Tradenomien keskipalkka oli viime vuoden lokakuussa 4 112 euroa kuukaudessa, tradenomien ammattiliitto Tradenomiliitto kertoo tiedotteessaan

Erot palkoissa olivat eri puolilla Suomea suuret. Suurimpiin keskiansioihin yllettiin Helsingin ja muun Uudenmaan alueella, missä ansioiden keskiarvo oli 4 494 euroa. Alimmas jäätiin puolestaan Etelä-Karjalassa, missä keskiansio oli 3 285 euroa.

Tiedot perustuvat Tradenomiliiton loka–marraskuussa tehtyyn vuotuiseen jäsentutkimukseen.

Yli neljäntuhannen euron keskiansioihin yllettiin Uudenmaan lisäksi vain Päijät-Hämeessä, missä keskiansio oli 4 055 euroa.

Erot olivat suuria paitsi eri puolilla Suomea, myös alueiden sisällä. Uudellamaalla neljänneksellä vastaajista kuukausiansio jäi alle 3 420 euroon, kun taas ansiohaitarin yläpäässä neljännes vastaajista ilmoitti saavansa yli 5 200 euroa.

Uudenmaan korkeaa ansiotasoa kuvaa sekin, että siellä vain kymmenellä prosentilla vastaajista ansiot jäivät alle 2 503 euroon, kun taas Etelä-Karjalassa peräti neljänneksellä ansiot olivat alle 2 500 euroa. Osuuksia vertailtaessa on otettava huomioon, että Uudellamaalla vastaajia oli 1 156 ja Etelä-Karjalassa vain 25, minkä vuoksi yksittäisten vastausten paino on Etelä-Karjalassa huomattavan suuri.

Tradenomeista yli 85 prosenttia työskentelee yksityisellä sektorilla ja 13 prosenttia julkisella sektorilla. Puolet tradenomikunnasta työskentelee pääkaupunkiseudulla. Seuraavaksi eniten tradenomeja on Turun, Tampereen ja Oulun talousalueilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?