Tällaista palkkaa pyytävät juniorikoodarit nyt – ”toiveet kohdallaan”

Alaa vaihtavat naiset tuntevat arvonsa, mikä näkyy palkkatoiveissa.

Akuutti koodarivaje on yli 10 000 alan arvion mukaan.

14.2. 19:15

Ohjelmistoalalle hakevien työnhakijoiden palkkatoiveet osuvat tuoreen kyselyn mukaan hyvin kohdalleen.

Lähes 800 kyselyyn vastanneen työnhakijan keskimääräinen palkkatoive on vajaat 2 800 euroa, mikä vastaa todellista odottamaa ensipalkalle it-alalla, arvioi tiedotteessa rekrytointiekspertti Anna Alppinen Academic Work'istä.

Kyselystä paljastui myös, että naiset odottivat keskimäärin lähes 15 prosenttia suurempaa harjoittelupalkkaa ja 6 prosenttia suurempaa ensipalkkaa kuin miehet.

– Kokeneet, alaa vaihtavat naiset tuntevat arvonsa ja mitoittavat toiveensa sen mukaan, Alppinen sanoi.

– Ohjelmistoalalle on erityisen lupaavaa, että palkkatoiveet ovat realistisia. Kohtaanto siis toimii. Jos alalle pyrittäisiin ruusuisin toivein, niin totta kai työllistyminen olisi vaikeampaa, Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha sanoi.

Kysely julkistettiin tiistaina pidetyn Juniorirekry-tapahtuman yhteydessä. Naisia virtuaalisen suurtapahtuman osallistujista oli peräti 75 prosenttia eli 1 200 osallistujasta 900. Tunnetussa Mimmit koodaa -ohjelmassa on mukana 10 000 naista.

Roihan mukaan akuutti koodarivaje on yli 10 000.

Viime vuoden loppupuolella ohjelmistoyrityksistä 82 prosenttia arvioi liikevaihtonsa kasvavan ja 28 prosenttia uskoi jopa huomattavaan kasvuun seuraavan kuuden kuukauden aikana. Henkilöstömäärän kasvua odotti lähes kaksi kolmasosaa. Vastaajista 55 prosenttia aikoi palkata junioritason osaajan seuraavan 12 kuukauden aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?