Helsinki-Vantaata uhkaa AKT:n lakko juuri talvilomien alla – näin se vaikuttaisi lentoihin

AKT:n lakko mutkistaa lentokoneiden tankkaamista.

Finnairin mukaan AKT:n lakolla ei pitäisi olla vaikutusta sen lentoihin.

Auto- ja kuljetusalan työtekijäliitto AKT uhkaa laajentaa työtaistelutoimiaan muun muassa Helsinki-Vantaan lentoasemalle, missä lakkoon menisivät muun muassa Finnairin koneita tankkaavat säiliöautojen kuljettajat. Lakon piirissä olisivat Swissport ja Air BP Finland.

Lentoyhtiö Finnairin viestinnästä kerrotaan, että lakolla ei todennäköisesti olisi vaikutusta sen lentoihin.

Yhtiö on hankkinut polttoainetta varastoon ja voi mahdollisuuksien mukaan myös tankata koneitaan lentokohteissa. Myös kotimaassa koneita voidaan tarvittaessa tankata myös muilla lentokentillä kuin Helsinki-Vantaalla.

Finnair on myös keskustellut lakonuhan alla olevien sopimuskumppaniensa kanssa, ja nämä ovat kertoneet varautuneensa lakkoon niin että työvuoroihin on suunniteltu esimiehistöä.

– Tietysti, jos tilanne kestää pitkään, tilanne voi olla eri. Tällä hetkellä olemme varautuneet niin, että lakolla ei pitäisi olla vaikutusta meidän lentoihimme, Finnairin viestintäpäällikkö Suvi Aaltonen sanoo Taloussanomille.

Lentoasemayhtiö Finavia kertoo selvittävänsä lakon vaikutuksia ja kertovansa niistä verkkosivuillaan, kun tiedot ovat vahvistuneet.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan vaikutukset näyttäisivät olevan lentopetrolin jakelussa ja tankkauksessa. Lentoyhtiöt osaavat parhaiten kertoa siitä, millaisia vaikutuksia näillä voi olla lähteville ja saapuville lennoille, viestinnän asiantuntija Liinu Lohi sanoo Taloussanomille.

AKT:n ja työnantajaosapuolten sovittelut jatkuvat tänään maanantaina kello 16 alkaen. Jos neuvotteluissa ei synny sopua 15. helmikuuta alkaen käynnistyisi muun muassa säiliöauto- ja öljytuotealan lakko sekä terminaalitoiminta-alan lakko.

Fakta

15.2. alkaen useita kuljetusalan lakkoja

  • 15.2.– Ahtaus-alan lakon on ilmoitettu jatkuvan toistaiseksi

  • 15.–21.2 Kuorma-autoalan lakko

  • 15.– 21.2. Säiliöauto- ja öljytuotealan lakko

  • 15.–22.2. Terminaalitoiminta-alan lakko

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?