Saksalainen sijoitusyhtiö omistaa nyt Helsingin kouluihin ja päiväkoteihin ruokaa tuottavan Palmian

Palmian omistaa nyt sijoitusyhtiö Mutares.

Palmia valmistaa muun muassa kouluruokaa.

9.2. 14:55

Etelä-Suomessa siivous-, kiinteistö-, turvallisuus- sekä ravintola- ja ruokapalvelualoilla toimivan Palmian omistajuus on siirtynyt Helsingin kaupungilta sijoitusyhtiö Mutaresille, Palmia kertoo tiedotteessaan.

Viime vuoden joulukuussa Helsingin kaupunki allekirjoitti Mutaresin kanssa sopimuksen Palmian myymisestä. Osakekauppa toteutui 7. helmikuuta.

Palmian tausta on Helsingin kaupungin yksiköissä, jotka ovat huolehtineet muun muassa ruuanvalmistuksesta ja kiinteistöhuollosta kaupungin kouluissa ja laitoksissa.

Helsingin kaupunki on perustellut Palmian myyntiä sillä, että konserniohjeen mukaisesti kaupungin omistajuudella on oltava ”kaupunkistrategiaan perustuva tarkoitus ja tavoite”. Palmian kohdalla näin ei kaupungin mukaan ollut.

Sijoitusyhtiö Mutares kertoo verkkosivuillaan, että sillä on sijoituksia eri puolilla Eurooppaa teollisuudessa sekä logistiikka- ja palvelualoilla. Yhtiö sanoo ostavansa tyypillisesti matalatuottoisia yrityksiä tai osia niistä.

Mutaresin mukaan tyypillisesti investoinnit käyvät läpi neljä kehitysvaihetta, jotka ovat hankinta, uudelleensuuntaaminen, optimointi ja ”sadonkorjuu”.

Käytännössä tämä merkitsee sitä, että Mutares pyrkii tehostamaan sijoituskohteensa toimintaa ja parantamaan sen kannattavuutta eli saattamaan sen myyntikuntoon. Tämän jälkeen vuorossa on kohteesta irtautuminen eli myynti ostohintaa kalliimmalla.

Frankfurtin pörssiin listatun Mutaresin pääkonttori sijaitsee Münchenissä. Lisäksi yhtiöllä on toimistot Amsterdamissa, Frankfurtissa, Helsingissä, Lontoossa, Madridissa, Milanossa, Pariisissa, Tukholmassa ja Wienissä.

Palmia toimii Suomessa kahdellatoista paikkakunnalla ja sillä on noin 2 400 työntekijää. Palmian asiakkaina on muun muassa kaupunkeja, kuntia, sote-toimijoita ja suuria yrityksiä. Sen liikevaihto oli vuonna 2021 noin 104 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?