Valtaosa Prismoista ja Citymarketeista pysyy lakosta huolimatta auki

Yksittäisistä tuotteista voi olla puutetta ja myymälöissä saattaa olla jonoja

8.2. 14:36

Huomenna alkava kaupan alan lakko voi näkyä asiakkaille yksittäisten tuotteiden puutteena sekä jonoina auki olevissa myymälöissä, Päivittäistavarakauppa ry:stä arvioidaan.

Ruoan riittävyydestä ei kuitenkaan ole tarpeen huolehtia, vaan ruokaa riittää kauppojen hyllyillä myös lakon aikana.

Lakot alkavat 160:ssa Keskon ja S-ryhmän marketissa sekä Keskon logistiikkapalvelujen alueterminaaleissa viideltä torstaiaamuna ja kestävät kaksi vuorokautta.

Sekä Keskosta että S-ryhmästä ennakoidaan, että valtaosa huomenna alkavien lakkojen piirissä olevista myymälöistä pystytään pitämään auki.

Alueelliset osuuskaupat tiedottanevat tilanteesta tarkemmin vielä tänään. Etelä-Karjalan osuuskauppa, joka toimii muun muassa Imatralla ja Lappeenrannassa, ilmoitti iltapäivällä, että se on laittamassa kaikki Prismat kiinni. Taloussanomien tietojen mukaan näin saattaa tehdä myös ainakin Pohjois-Suomen Arina.

S-ryhmän suurin alueosuuskauppa Hok-Elanto pyrkii pitämään Prismoja auki ja päättää tilanteesta huomisaamulla henkilöstötilanteen perusteella. Samoin ainakin Satakunnan osuuskaupalla on pyrkimys pitää Prismoja auki ainakin osittain.

Lue lisää: Alkaako tänään ryysis, lisätäänkö punalapputuotteita? Näin vastaa Prisma-johtaja

Lue lisää: Näissä kaupoissa lakko alkaa – katso lista

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?