Näissä kaupoissa lakko alkaa – katso lista

Ensimmäisten lakkojen on määrä kestää kaksi vuorokautta.

Ensimmäiset kaupan alan lakot häämöttävät torstaina.

7.2. 19:40 | Päivitetty 9.2. 6:20

Kaupan alan lakko alkoi torstaiaamuna. Työriitaan ei löydetty tiistaina sopua, valtakunnan­sovittelijan toimisto kertoo.

Työriidan osapuolten eli Kaupan liiton ja Palvelualojen ammattiliitto PAMin näkemykset ovat sovittelijan mukaan edelleen niin kaukana toisistaan, ettei tässä vaiheessa ole vielä edellytyksiä antaa sovintoehdotusta.

Kaupan liitto kertoo tiedotteessaan olevansa pettynyt siihen, että PAM päätyi lakkoon Kaupan liiton ratkaisuehdotuksista huolimatta. Kaupan liitto kertoo ehdottaneensa muun muassa yleisen linjan mukaisia palkankorotuksia. Lisäksi ehdotukseen kuului myös kertakorvaus, joka olisi maksettu maaliskuussa.

PAM kertoo vaativansa neuvotteluissa muun muassa noin 200 euron korotusta palkkoihin.

– PAMin tavoitteena on edelleen, että kaupan alan työntekijöille tehdään kunnollinen palkankorotus, joka turvaa ostovoimaa ja tuo helpotusta inflaation nostamien kustannusten keskellä, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen sanoo liiton tiedotteessa.

Sovittelija keskustelee osapuolten kanssa siitä, milloin sovittelua voidaan jatkaa.

Lakot alkavat Keskon logistiikkapalvelujen alueterminaaleissa sekä 160:ssä S- ja K-ryhmien marketissa torstaina 9. helmikuuta kello 5.00 ja päättyvät lauantaina 11. helmikuuta kello 5.00. Lakkojen piirissä on noin 16 000 kaupan alan työntekijää.

Katso alta lista torstain lakon piirissä olevista kaupoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?