Fortum tekee lähes miljardin euron alas­kirjauksen Venäjän-toiminnoistaan

Fortumin Venäjän liiketoimintaan liittyvät arvonalentumiset olivat viime vuonna yhtensä 1,7 miljardia euroa.

7.2. 19:31

Fortum kertoo kirjaavansa noin 990 miljoonan euron alaskirjaukset Russia-liiketoiminta­segmenttiinsä yhtiön viime vuoden viimeisen neljänneksen tulokseen.

Fortum kirjasi arvonalennuksia Russia-segmenttiin jo vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä. Yhtiön mukaan Venäjän liiketoimintaan liittyvät arvonalentumiset vuonna 2022 ovat yhteensä noin 1,7 miljardia euroa.

Alaskirjauksiin sisältyy noin 550 miljoonan eruon arvonalennukset Fortumin Russia-segmentin käyttö­omaisuudesta, sekä alaskirjaukset osaomistuksista TGC-1:ssä ja yhteisyrityksissä.

Lue lisää: Uniperin tappiot jäävät ennakoitua pienemmiksi

Fortumin mukaan alaskirjauksilla ei ole vaikutusta yhtiön kassavirtaan, vertailukelpoiseen liikevoittoon tai vertailukelpoiseen kauden voittoon.

Fortum kertoo, että yhtiön poistuminen Venäjän markkinoilta on edelleen kesken. Ensisijainen vaihtoehto on Venäjän-toimintojen myynti.

– Meneillään olevaan myynti­prosessiin liittyy kuitenkin merkittäviä epävarmuus­tekijöitä, kuten viranomais­hyväksynnät, joten todennäköisesti vielä kestää jonkin aikaa, ennen kuin Fortum saa prosessin päätökseen, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?