Kaupan alan lakot uhkaavat torstaina – sovittelua jatketaan vielä tänään

Satamien työriidan sovittelussa ei edistytty maanantaina.

Muun muassa Prismat kuuluvat mahdollisen lakon piiriin

7.2. 8:28

Kaupan alan työriidan sovittelussa ei päästy maanantaina ratkaisuun, kertoi valtakunnansovittelija Twitterissä. Sovittelu Palvelualojen ammattiliitto PAMin ja Kaupan liiton välillä jatkuu tiistaina kello 13.

Työriidan ratkeamisella on kiire, koska ensimmäiset kaupan alan lakot häämöttävät jo torstaina. PAMin jättämä lakkovaroitus ajalle 9.–11. helmikuuta koskee muun muassa useita hypermarketteja. Vielä suurempi markettilakko olisi toteutumassa 16.–18. helmikuuta, jolloin lakon piirissä olisivat muun muassa kaikki Suomen K-Citymarketit, Prismat ja Lidlit.

Myöskään satamien työriitaan ei löytynyt ratkaisua eilisen sovittelussa. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Ismo Kokko kertoi Twitterissä, että asiat eivät edistyneet. Sovittelu AKT:n ja Satamaoperaattorien välillä jatkuu torstaina.

AKT:n satamien ahtaustyötä koskeva lakko alkaa 15. helmikuuta, jos ratkaisua ei löydy ennen sitä. Lakko olisi voimassa toistaiseksi.

AKT:lla on meneillään sovittelut myös kuorma-autoalaa, säiliöauto- ja öljytuotealaa ja terminaalitoiminta-alaa koskevissa työriidoissa. Niissä on määrä aloittaa 15. helmikuuta viikon mittaiset lakot.

Lue lisää: Jättilakko uhkaa: Kaikki Prismat, Citymarketit ja Lidlit kiinni – katso koko lista

Lue lisää: Kaupan liitolta vastaisku PAMin työtaistelulle

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?