Teknologiateollisuudessa päästiin sopuun – tärkeä koko palkkakierrokselle

Uudet lakot voivat peruuntua. Palkkatasosta kuullaan jos liittojen hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen.

Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi (vas.) ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto (oik.) vientialojen työriidan sovittelussa valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingissä 20. tammikuuta 2023.

3.2. 12:16 | Päivitetty 3.2. 12:31

Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi Twitterissä, että Teknologiateollisuuden työntekijöitä koskevan sopimuksen osapuolet Teollisuusliitto ja Teknologiateollisuuden työnantajat saivat aikaan neuvottelutuloksen tänään perjantaina.

Ratkaisua käsitellään liittojen hallinnossa ja sen sisällöstä kerrotaan tämän jälkeen.Teollisuusliitto kertoo, että sen hallitus käsittelee neuvottelutuloksen sunnuntaina.

Teknologiateollisuuden työehtosopimukseen kohdistuu erityisen paljon mielenkiintoa, sillä sitä pidetään eräänlaisena päänavaajana, joka määrittää myös muiden alojen palkankorotusvaran. Työnantajaliitot eivät yleensä ole valmiita ylittämään teollisuuden palkankorotustasoa. Kuluneella neuvottelukierroksella on näkynyt merkkejä, että muiden alojen neuvottelut eivät ole päässeet kunnolla vauhtiin, koska teknologiasta ei ole saatu raameja.

Teknologiateollisuuden kolmipäiväinen lakko alkoi keskiviikkona.

Jos osapuolten hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen, Teollisuusliiton ilmoittamat uudet lakot peruuntuvat ja ylityökielto päättyy, Teknologiateollisuuden työnantajat ilmoitti.

Teollisuusliitto on ilmoittanut myös kahdesta muusta lakosta, joista seuraava uhkaa keskiviikkona 8. helmikuuta ja kolmas 15. helmikuuta.

Myös Ammattiliitto Pron toinen lakko uhkaa 8. helmikuuta ja kolmas 11. helmikuuta. Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n toinen lakko uhkaa 15. helmikuuta.

Sovittelu jatkuu toimihenkilöjärjestöjen kanssa sunnuntaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?