Kaksi isoa sähköyhtiötä laskee sähkösopimusten hintoja

Alennukset astuvat voimaan vasta huhti-toukokuusta.

Lauha talvi ja sähkönsäästötoimet ovat vaikuttaneet osaltaan sähkön tukkuhintojen laskuun.

3.2. 11:53

Energiayhtiöt Oomi ja Väre laskevat sähkösopimusten hintoja.

Väre laskee toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hintaa kuluttaja-asiakkailleen 1. huhtikuuta lähtien.

Alennus on jatkuvan sähkön sopimusasiakkaiden osalta jopa yli 41 prosenttia nykyisestä kilowattituntihinnasta, yhtiö tiedotti perjantaina.

Esimerkiksi keskimäärin 4 000 kilowattitunnin vuosikulutuksella alennus on noin 46 euroa kuukaudessa.

–  Lauha talvi ja tehokkaat sähkönsäästötoimenpiteet ovat vaikuttaneet omalta osaltaan sähkön tukkuhintojen laskuun, mikä mahdollistaa merkittävän hinnanalennuksen Väreen nykyisille kuluttaja-asiakkaille, joilla on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, Väreen toimitusjohtaja Juha Keski-Karhu kertoi.

Jatkuva sähkö -sopimustyypin uusi hinta on huhtikuussa 19,91 senttiä kilowattitunnilta 10 prosentin arvonlisäveron mukaan.

Oomi laskee huhti-toukokuussa

Myös Oomi laskee toistaiseksi voimassa olevien ei määräaikaisten tuotteidensa hintoja kahdessa vaiheessa huhti- sekä toukokuussa.

Myös Oomi perustelee alennusta alkuvuoden ajan sähkömarkkinahinnan alenemisella, sähkönkulutuksen laskulla ja lisäksi omalla hyvällä tuotantotilanteellaan.

Hinta huhtikuusta alkaen on 19,90 senttiä. Vaikka arvonlisävero nousee toukokuun alussa kymmenestä 24:ään, sähkön yksikköhinta pysyy samana.

– Markkinahintojen aleneminen näkyy asiakkaiden toistaiseksi voimassa olevien sopimusten laskuilla haastavan talvikauden jälkeen. Tämä on kaikkien etu. Alentuneet sähkönhankintakustannukset sekä vähentyneet riskit mahdollistavat hintojen alenemisen, Oomin toimitusjohtaja Tuomas Oksanen sanoi.

Oomi päätti jo laskea hintojaan vuodenvaihteessa määräajaksi tammi-maaliskuulle.

Hintojen muutos tulee molemmilla automaattisesti laskuun, eikä asiakkaan tarvitse tehdä mitään.

Oomilla on noin 400 000 asiakasta, Väreellä noin 250 000 asiakasta, molemmilla eri puolilla Suomea.

Myös Helsingin kaupungin omistama energiayhtiö Helen kertoi torstaina, että se alentaa toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hintoja 1. huhtikuuta alkaen.

Helenin mukaan laskua tulee keskimäärin 48 prosenttia. Helen ei kertonut tiedotteessaan tarkkoja hintoja, mutta yhtiön mukaan tyypillisen kerrostaloasukkaan sähkölasku pienenee hinnanalennuksessa noin 28 euroa kuukaudessa.

Lue lisää: Asiantuntijat arvioivat sähkösopimuksia – ”asiakas maksaa tietysti lisähintaa”

Lue lisää: Pörssisähkön hinta romahti – kantaverkkoyhtiön pomo antaa tunnustusta kuluttajille

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?