Sarastian toimitusjohtaja jättää tehtävänsä – kiitos ”mittavasta panoksesta”

Sarastian johtaja vaihtuu.

Sarastian palkkasotkuja on nyt myös Satakunnassa.

3.2. 8:38 | Päivitetty 3.2. 16:18

Palkkakaaoksen keskellä olevan Sarastian toimitusjohtaja Mika Kantola eroaa. Hän jättää tehtävänsä tänään perjantaina.

Sarastian hallitus on nimittänyt yhtiön talousjohtajan Anette Vaini-Antilan väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi ja aloittanut uuden toimitusjohtajan hakuprosessin.

Kantola työskenteli toimitusjohtajana Sarastiassa ja sitä edeltäneissä fuusioituneissa organisaatioissa yli 15 vuotta.

Tuhannet Helsingin kaupungin työntekijät kärsineet palkkasotkuista viime vuodesta lähtien sen jälkeen kun kaupunki siirtyi Sarastian palkkajärjestelmään. Ne ovat edenneet muun muassa poliisille rikosilmoituksina ja oikeuskanslerille OAJ:n kanteluna.

Sarastia vastaa Satakunnan hyvinvointialueen palkanmaksusta, kertoo Satakunnan Kansa Lehden mukaan Satakunnan hyvinvointialueen palkanmaksussa on ilmennyt kuun vaihteen aikana suuria haasteita.

Hyvinvointialueen johtaja Kirsi Varhila (sd) kertoo, että noin 400 ihmistä on saanut tililleen väärän summan palkkaa. Perhehoitajien palkkiota on jäänyt maksamatta noin 20:lle koko maakunnan alueella.

Porilaisomisusta

Helsinki ei ole Sarastian pääomistaja vaan lehden mukaan vain pienomistaja 0,04 prosentin osuudellaan. Porin kaupungin osakepotti on 22 prosenttia.

Sarastialla on 286 omistajaa, joista Porin jälkeen suurimmat ovat Hämeenlinna ja Turku.

Vielä marraskuussa Porin kaupungin talous- ja hallintojohtajan Tuomas Hatanpää kommentoi lehdelle Helsingin tilannetta.

Hänen mukaansa kaikkiin ongelmiin ei ole vielä löytynyt ratkaisua. Tilanne on hänen mukaansa siitä hankala, ettei ole olemassa yhtä, ”esimerkiksi yhtiön johdosta tai yksittäisestä ohjelmistoratkaisusta, johtuvaa ongelmaa”.

Nopeista monista fuusioista syntyi hankala kokonaisuus.

– Vanhoille asiakkaille ei ole toteutunut Helsingissä tapahtuneita uhkakuvia, hän sanoi vielä tuolloin.

Tieto pääomistajan tontille Poriin, Varhilan johtamaan hyvinvointialueeseen, levinneistä ongelmista ja johtajavaihdoksesta tulivat samaan aikaan.

Keskittyy laatuun ja kustannustehoon

Sarastia kertoi keskittyvänsä tulevaisuudessa ”entistä voimakkaammin yhtiön tuottamien palveluiden laadun ja kustannustehokkuuden parantamiseen”.

– Sarastian hallitus kiittää Mikaa hänen pitkästä kaudestaan sekä mittavasta panoksestaan talous- ja henkilöstöhallinnon in house -palvelujen parissa.

– Sarastia ja sen julkisyhteisöistä koostuva asiakaskunta on elänyt suuren muutoksen aikaa, jossa Mikan rooli on ollut keskeinen. Nyt on hyvä hetki uuden henkilön ottaa vetovastuu, Sarastian hallituksen puheenjohtaja Kai-Petteri Purhonen sanoi tiedotteessa.

Lue lisää: Helsinki on maksanut Villelle tuplapalkkaa jo 7 kuukautta – ”Ihan kipeetä meininkiä”

Juttua päivitetty omistustiedoilla kello 9.32. Juttua muokattu kello 15.44 tarkennettu kappaleissa 4 ja 5 Sarastian roolia Helsingissä ja Satakunnassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?