Viking Line aloittaa Suomen ja Ruotsin maahenkilöstöä koskevat muutosneuvottelut

Viron maahenkilöstö ei ole neuvottelujen piirissä. Edelliset maahenkilöstön muutosneuvottelut käytiin koronan aikaan.

Varustamo sopi joulukuussa Rosellan myynnistä Kreikkaan.

2.2. 15:54

Matkustajavarustamo Viking Line aloittaa Ruotsin ja Suomen maahenkilöstöä koskevat muutosneuvottelut.

Suomen, Ruotsin ja Viron maahenkilöstö käsittää noin nelisensataa työntekijää. Viron henkilöstö ei kuulu nyt neuvottelujen piiriin.

Tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnströmin mukaan ensi keskiviikkona alkavat neuvottelut voivat johtaa enintään 23 työntekijän irtisanomiseen ja 61 henkilön osalta työehtojen muutokseen.

– Taustalla on se, että meillä on tällä hetkellä vähemmän laivoja liikenteessä kuin aikaisemmin eli viisi laivaa, kun vuosi sitten niitä oli seitsemän.

Lokakuussa yhtiö myi laivoistaan Amorellan ja joulukuun alussa sovittiin Rosellan myynnistä. Aikaisemmin eli vuonna 2021 oli myyty Mariella.

Myös matkustajamäärä on vähentynyt koronaa edeltävistä vuosista. Viime vuonna Viking Line kuljetti noin viisi miljoonaa matkustajaa. Normaalivuosina yhtiö on kuljettanut Boijer-Svahnströmin mukaan reilut kuusi miljoonaa matkustajaa.

Edelliset Viking Linen maahenkilöstöä koskevat yt-neuvottelut käytiin koronaepidemian aikaan vuoden 2020 syksyllä.

Neuvottelut vaikuttivat lähes 200 henkilöön, ja henkilöstövähennys oli yhteensä 180 työpaikkaa. Noin 70 työntekijälle tarjottiin uusia työtehtäviä ja työehtoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?