Korkojen nousu vauhditti Nordean vahvaan tulokseen – osinko kasvaa

Nordea kertoo asuntokauppamäärien ja luottomarginaalien pienentyneen kautta linjan.

Nordean konsernijohtaja Frank Vang-Jensen

2.2. 7:43

Pankkikonserni Nordean liikevoitto kasvoi loppuvuonna 26 prosenttia 1 609 miljoonaan euroon. Pankin tuotot kasvoivat 19 prosenttia, kun korkokate kasvoi 31 prosenttia pääosin yritysluottojen, talletusvolyymien ja talletusmarginaalien kasvun ansiosta. Nordean loka-joulukuun liikevoitto ylitti selvästi Refinitivin analyytikkoennusteen, joka povasi 1490 miljoonan euron tulosta.

Korkokate on perinteisesti ollut pankkien tärkein tulonlähde. Se on pankin saamien ja maksamien korkojen erotus. Korkokatetta syntyy, kun pankki maksaa ottamalleen lainalle vähemmän korkoa kun mitä se itse saa lainaa antamalla.

Nordean hallitus esittää viime vuodelta 0,80 euron osinkoa osakkeelta, kun vuotta aiemmin osinkoa maksettiin 0,69 euroa.

Nordea kasvatti yhä markkinaosuuksiaan Pohjoismaissa, ja asuntoluottovolyymit kasvoivat kolme prosenttia.

Lisääntynyt taloudellinen epävarmuus ja kiihtynyt inflaatio hidastivat Nordean mukaan asuntoluottovolyymien kasvua viimeisellä neljänneksellä.

– Elinkustannusten nousu ja taloudellisen epävarmuuden lisääntyminen ovat vaikuttaneet epäsuotuisasti Pohjoismaiden asuntolainamarkkinoihin. Asuntokauppamäärät ja luottomarginaalit ovat pienentyneet kautta linjan, konsernijohtaja Frank Vang-Jensen sanoo tulostiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?