Teknologia­teollisuuden lakko alkaa huomenna

Kemianteollisuudessa neuvotteluja jatketaan vielä iltapäivällä.

Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi (oik) ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto (vas.)

31.1. 12:22 | Päivitetty 31.1. 12:42

TeknoLogiateollisuuden työriidassa ei tänäänkään päästy ratkaisuihin, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto Twitterissä.

Teknologiateollisuuden kolmipäiväinen lakko alkaa siis keskiviikkona. Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi Twitterissä, ettei teknologiateollisuuden työriidassa päästy tänäänkään ratkaisuihin.

– Käytännössä meidän ilmoittamat työtaistelut alkavat ilmoituksen mukaan huomisesta eteenpäin, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto vahvisti STT:lle.

Aalto tarkentaa, että kemianteollisuuden osalta sovittelu jatkuu vielä tänään iltapäivällä.

– Sitten tietysti nähdään, mitä siellä tapahtuu, mutta en osaa arvioida sitä sen enempää.

Aalto painottaa, että tällä vaiheessa vahvistus lakkojen alkamisesta tarkoittaa nimenomaan Teknologiateollisuuden ilmoituksessa olevia yrityksiä.

– Jos tuolla kemian sovittelussa joku ratkaisu syntyy, niin silloinhan se tietysti muuttaa tilanteen. Teknologiateollisuuden osalta joka tapauksessa lakot alkavat ilmoituksen mukaan.

Teollisuusliitto on aiemmin ilmoittanut, että teknologiateollisuudessa ja kemianteollisuudessa alkaa keskiviikkona kolmipäiväinen lakko, elleivät osapuolet pääse sitä ennen sopuun. Lakkojen toteutumista on pidetty todennäköisenä, sillä Teollisuusliitto hylkäsi viime perjantaina valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran sovintoesityksen teknologiateollisuuden työriidassa.

Jos lakko toteutuu sekä teknologia- että kemianteollisuudessa, on sen piirissä 50 toimipaikkaa, muun muassa ABB-yhtymän toimipaikkoja, lääkeyhtiö Orionin tehtaita sekä Outokummun terästehdas Torniossa. Lakkovaroituksen kohteena olevissa työpaikoissa työskentelee noin 7 200 ihmistä.

Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuuden työnantajien välistä sovittelua jatketaan valtakunnansovittelijan mukaan perjantaina.

Lue lisää: Teollisuusliitto jätti uusia lakkovaroituksia

Lue lisää: Nyt alkoi tippua lakko­varoituksia teollisuuteen – Riku Aalto: ”Kärsivällisyy­temme on loppu”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?