Lidlin asiakas yritti ostaa 0,0-prosenttista olutta – kassalla alkoi tapahtua kummia

Päivittäistavarakaupan ohjeistus voi hämmentää kassalla.

Juomalavoja Helsingin keskustan Lidlissä.

31.1. 13:53

Lidl-ketju on ottanut ”varman super raitistavan linjan”, Ilta-Sanomiin yhteyttä ottanut asiakas heittää.

Hän yritti ostaa Helsingin kantakaupungissa sijaitsevasta Lidlin myymälästä 0,0-prosenttista olutta viime viikolla. Sepä ei onnistunutkaan enää itsepalvelukassalla.

– Jokin aika sitten onnistui.

Myyjä oli kiirehtinyt kertomaan, että kone ei hyväksy alkoholitonta olutta. Myyjä ei lukijan mukaan osannut perustella syytä, vaan kertoi että näin ei vain voi.

Lidliä ei voi syyttää yli-innokkaasta raittiusasetukselle viritetystä itsepalvelukassasta vaan taustalla on Päivittäistavarakaupan yhdistyksen (PTY:n) ohjeistus. Sen mukaan mitään alkoholia sisältäviä tuotteita ei tulisi myydä alaikäisille.

Tästä syystä kassajärjestelmä vaatii iän tarkistuksen jokaisen alkoholittomankin tuotteen kohdalla. Osassa voi olla hieman alkoholia, vaikka ne luokitellaankin alkoholittomiksi.

– Näin ollen kassa vaatii tarkastusta myös niiden nollaprosenttisten tuotteiden kohdalla, joiden pakkaus muistuttaa tavallista alkoholijuomaa. Linjaus on sama kaikissa myymälöissämme, Lidlistä kerrotaan.

Osasta Lidlin myymälöistä voi ostaa ikärajavalvottuja tuotteita myös itsepalvelukassoilta. Tällöin tarvitaan myyjän kuittaus iästä.

Lidlin mukaan kauppa haluaa vastuullisena yrityksenä olla alkoholin tai alkoholia muistuttavien tuotteiden suhteen tarkka myynnistään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?