Hesburgerin myynti kasvoi liki viidenneksen viime vuonna

Suomessa Hesburgerin myynti kasvoi 13 prosenttia.

Hesburger Tampereen Hatanpäällä.

30.1. 9:57

Pikaruokaketju Hesburgerin myynti kasvoi viime vuonna sen seitsemässä toimintamaassa 19 prosenttia vuoteen 2021 verrattuna, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Viime vuonna koko ketjun verollinen myynti oli 409 miljoonaa euroa, josta Suomen ravintoloiden osuus oli 264 miljoonaa euroa. Suomessa myynti kasvoi 13 prosenttia.

Hesburger toimii Suomen lisäksi Virossa, Latviassa, Liettuassa, Saksassa, Bulgariassa ja Ukrainassa. Ulkomailla ketjun verollinen myynti oli viime vuonna 145 miljoonaa euroa.

Bulgariassa Hesburgerin myynti kasvoi 35 prosenttia. Latviassa ja Liettuassa kasvua kertyi 30 prosenttia ja Virossa 28 prosenttia. Ukrainassakin myynti kasvoi 3 prosenttia, vaikka ravintoloiden ovet olivat kuukausia suljettuina Venäjän hyökkäyssodan vuoksi.

– Avasimme Ukrainan ravintolat jälleen kesällä 2022 ukrainalaisten työntekijöiden toiveesta. Ukrainalaiset haluavat pitää kiinni normaaleista arjen rutiineista, niin hyvin kuin se vain on mahdollista. Haluamme kehittää liiketoimintaa yhdessä ukrainalaisten kanssa. Toivomme edelleen sydämemme pohjasta, että maahan saadaan rauha, Hesburgerin toimitusjohtaja Kari Salmela sanoo tiedotteessa.

Hän uskoo Hesburgerin myynnin kasvun jatkavan maltillisena. Vauhdikkainta kasvua hän povaa Baltian maihin ja Bulgariaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?