Teollisuusliitto hylkäsi sovintoehdotuksen – lakot toteutumassa teknologia­teollisuudessa

Teollisuusliitto on hylännyt valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen.

Teknologiateollisuuden työnantajien toimitusjohtaja Jarkko Ruohoniemi (vas.) ja Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto (oik.) ovat neuvotelleet vientialojen työriitaa valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran johdolla.

27.1. 9:15 | Päivitetty 27.1. 9:27

Teollisuusliiton hallitus on yksimielisesti hylännyt valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran eilen tekemän sovintoehdotuksen teknologiateollisuuden työriitaan. Liiton mukaan sovintoehdotus ei vastaa asetettuja neuvottelutavoitteita.

– Sovintoehdotus ei riittävällä tavalla huomioinut hintojen nousua palkkaratkaisun osalta, Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto toteaa tiedotteessa.

– Jatkamme neuvotteluita ratkaisun löytämiseksi, mutta valitettavasti aika alkaa käydä vähiin. Neuvotteluiden ohella valmistaudumme työnseisausten aloittamiseen. Tuotannon alasajo näyttää nyt välttämättömältä ratkaisun saavuttamiseksi.

Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi sovintoehdotuksen hylkäämisestä Twitterissä.

– Helmikuun työnseisaukset toteutunevat. Valtakunnansovittelija keskustelee osapuolten kanssa siitä, milloin sovittelua on mahdollista jatkaa, valtakunnansovittelijan toimisto tiedotti.

Teknologia­teollisuuden työehtosopimus umpeutui marraskuun lopussa.

Teollisuusliitto antoi tiistaina lakkovaroituksen, joka koskee 112:ta toimipaikkaa teknologia- ja kemian­teollisuudessa. Lakko­varoituksen kohteena olevissa toimipaikoissa työskentelee noin 11 400 työntekijää, ja lakkojen ajankohta olisi 8.–10. helmikuuta.

Viime viikolla Teollisuusliitto jätti lakkovaroituksen työn­seisauksista, jotka tapahtuisivat 1.–3. helmikuuta. Niiden kohteena olevissa toimipaikoissa työskentelee noin 7 200 työntekijää.

Teknologia­teollisuuden neuvottelujen venyminen on heijastunut myös useisiin muiden alojen palkka­neuvotteluihin. Työmarkkinoilla ei odoteta ratkaisuja muidenkaan alojen palkan­korotuksista ennen kuin teknologia­teollisuuden uusista työehdoista päästään sopuun.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?