Teknologia­teollisuuden työriidan osapuolet vastaavat tänään sovinto­esitykseen – lakko uhkaa ensi viikolla

Teknologiateollisuuden palkkaratkaisusta odotetaan suunnannäyttäjää myös muille aloille.

Teknologianteollisuuden työriidan osapuolet antavat perjantaina vastauksensa valtakunnansovittelijan sovintoesitykseen.

27.1. 3:41

Teknologia­teollisuuden työriidan osapuolet antavat tänään vastauksensa valtakunnan­sovittelijan torstaina jättämään sovintoesitykseen. Teollisuusliitto ja Teknologia­teollisuuden työnantajat jättävät vastauksensa aamu­yhdeksältä valtakunnan­sovittelijan toimistossa Helsingin Bulevardilla.

Teknologia­teollisuuden työehtosopimus umpeutui marraskuun lopussa. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto on kertonut osapuolten välisten erimielisyyksien liittyvän palkkaratkaisuun. Aallon mielestä työnantajapuoli ei huomioi sitä, miten inflaatio on heikentänyt palkansaajien ostovoimaa.

Teollisuusliitto on vauhdittanut neuvotteluita lakko­varoituksilla, joita se on jättänyt Teknologia­teollisuuden työnantajien lisäksi Kemian­teollisuudelle.

Tiistaina Teollisuusliitto antoi lakkovaroituksen, joka koskee 112:ta toimipaikkaa teknologia- ja kemian­teollisuudessa. Lakko­varoituksen kohteena olevissa toimipaikoissa työskentelee noin 11 400 työntekijää, ja lakkojen ajankohta olisi 8.–10. helmikuuta.

Viime viikolla Teollisuusliitto jätti lakkovaroituksen työn­seisauksista, jotka tapahtuisivat 1.–3. helmikuuta. Niiden kohteena olevissa toimipaikoissa työskentelee noin 7 200 työntekijää.

Teknologia­teollisuuden neuvottelujen venyminen on heijastunut myös useisiin muiden alojen palkka­neuvotteluihin. Työmarkkinoilla ei odoteta ratkaisuja muidenkaan alojen palkan­korotuksista ennen kuin teknologia­teollisuuden uusista työehdoista päästään sopuun.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?