Tulli: Vaateyritys saattoi syyllistyä törkeään veropetokseen – jätti maksamatta tuontitulleja 86 000 euron arvosta

Pääkaupunkiseudulla toimiva vaatealan yritys on Tullin mukaan voinut syyllistyä törkeään veropetokseen.

Tulli epäilee pääkaupunkiseudulla toimineen vaateyrityksen pyörittäneen omaa tehdasta Kiinassa.

26.1. 11:32

Pääkaupunkiseudulla toimiva yritys on saattanut syyllistyä törkeään veropetokseen tuomalla Kiinasta Suomeen vaatteita, joiden tullausarvot yhtiö on ilmoittanut liian pieniksi, Tulli tiedottaa.

Tullille ilmoitettu tullausarvo ei perustunut vaatteista Kiinaan maksettuun hintaan, ja yritys on jättänyt maksamatta tuontitulleja noin 86 000 euron arvosta.

Tullausarvon perusteella maahantuonnissa kannetaan muun muassa tulli ja maahantuonnin arvonlisävero. Tullausarvo koostuu pääsääntöisesti tavaran arvosta, rahti- ja muista kustannuksista.

Lue lisää: Tulli ja verottaja alkoivat tehovalvoa alkoholin nettikauppaa – näin paljon juomia jäänyt Tulliin

– Yritys on saanut muun muassa huomattavaa kilpailuetua samalla alalla oikein toimiviin yrityksiin nähden ilmoittamalla vaatteiden tullausarvot väärin, kertoo talousrikostutkintayksikön päällikkö Petteri Nevalainen tiedotteessa.

– Yritysten tasapuolisten kilpailuedellytysten tukeminen on meille Tullissa tärkeää ja pyrimme purkamaan laittoman ulkomaankaupan rakenteita mahdollisimman tehokkaasti.

Tutkinnan perusteella Tulli epäilee, että yrityksen Kiinasta vuosina 2017–2020 tuomat vaatteet valmistetaan tehtaassa, jota yritys pyörittää epävirallisesti Suomesta käsin. Virallisesti tehtaalla on paikalliset vastuuhenkilöt.

Tulli on tehnyt esitutkinnan yhteistyössä Euroopan syyttäjäviraston, EPPOn kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?