Helenin uusi toimitusjohtaja aloitti – palkka 30 000 euroa kuukaudessa

Helsingin kaupungin omistama energiayhtiö Helen maksaa johtajalleen 30 000 euron kuukausipalkkaa.

Helenin tulos on ollut viime aikoina noususuunnassa.

23.1. 17:55

Energiayhtiö Helenin uutena toimitusjohtajana aloitti viime viikon maanantaina Olli Sirkka, joka on työskennellyt aiemmin johtajana DNA:n yritysliiketoiminnassa.

Taloussanomat on viime viikkoina pyytänyt Heleniltä useita kertoja tietoja sekä edellisen että juuri aloittaneen toimitusjohtajan palkitsemisesta. Helen ilmoitti Taloussanomille päivittäneensä tänään maanantaina verkkosivuilleen toimitusjohtajan palkitsemisen ehtoja.

Helsingin kaupungin omistaman Helenin toimitusjohtajan kokonaispalkka on 30 000 euroa kuukaudessa. Kokonaispalkkaan ei kuulu pitkän aikavälin kannustinohjelmaa, allekirjoituspalkkiota taikka eläköitymisetua. Vuosituloiksi muutettuna tämä olisi 360 000 euroa.

Toimitusjohtajalla on kertapalkkiomahdollisuus, joka kaupungin linjausten mukaisesti vastaa maksimissaan yhden kuukauden palkkaa vuodessa. Toimitusjohtajan vuosittainen tulospalkkio vastaa enintään neljän kuukauden palkkaa.

Työsuhteen päättyessä toimitusjohtajalla on oikeus maksimissaan 6 kuukauden erokorvaukseen.

Helenin verkkosivujen mukaan toimitusjohtajan kokonaispalkka tarkistetaan vuosittain tilinpäätöksen yhteydessä. Helen julkistaa viime vuoden tilinpäätöksensä helmikuun lopussa.

Helenin mukaan toimitusjohtajan palkkaus ja palkitseminen ovat linjassa Helsingin kaupungin palkitsemispolitiikan kanssa.

Helenin uusi toimitusjohtaja Olli Sirkka työskenteli ennen DNA:ta muun muassa Suomen Ericssonin toimitusjohtajana.

Energiayhtiöiden johtajien palkitseminen on poikkeuksellisen mielenkiinnon kohteena nyt, kun moni asiakas on kärsinyt rajusta energiahintojen noususta.

Toissa vuoden toteutuneita ansioita tutkittiin marraskuussa verotietojen julkaisun yhteydessä. Energiakriisi roihahti päälle Venäjän hyökättyä Ukrainaan viime helmikuun lopussa, joten toissa vuonna siitä ei ollut vielä tietoa.

Verottajan tietojen perusteella Helenin aikaisempi toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström ansaitsi vuonna 2021 yhteensä 530 000 euroa, josta ansiotuloja oli 490 000 euroa ja pääomatuloja loput. Weckström siirtyi vuoden alussa tuulisähköyhtiö Ilmatar Energyn toimitusjohtajaksi.

Energiayhtiöistä tulokärkeä on Fortum, jonka toimitusjohtajan Markus Rauramon kiinteä kuukausipalkka on 125 000 euroa. Tämä sisältäen peruspalkan ja luontoisedut, kuten vapaan autoedun ja puhelinedun.

Rauramo ansaitsi vuonna 2021 yhteensä 3,13 miljoonaa euroa. Ansiotuloja hän sai 2,94 miljoonaa euroa ja pääomatuloja 190 000 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?