Stora Enso aloittaa isot muutos­neuvottelut mahdollisista lomau­tuksista

Neuvottelun piirissä on yhteensä noin 1 300 neljällä tehdaspaikkakunnalla.

13.1. 9:42 | Päivitetty 13.1. 10:10

Metsäyhtiö Stora Enso aloittaa muutosneuvottelut mahdollisista lomautuksista, yhtiöstä kerrotaan STT:lle.

Neuvottelujen piirissä on yhteensä noin 1 300 ihmistä Stora Enson pakkausmateriaalidivisioonan neljällä tehdaspaikkakunnalla Oulussa, Varkaudessa, Heinolassa ja Kouvolan Anjalankoskella.

Neuvotteluiden piirissä on näiden tehdaspaikkakuntien koko henkilöstö. Mahdolliset lomautukset kestäisivät enintään 90 päivää, ja ne voitaisiin toteuttaa useissa erissä.

Stora Enson viestintäjohtaja Satu Härkönen sanoo, että muutosneuvotteluilla valmistaudutaan vastaamaan markkinan epävarmuudesta johtuvaan kysynnän vaihteluun.

Muutosneuvottelut alkavat ensi viikolla, ja niiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa. Työntekijöille on jo lähetetty kutsut neuvotteluihin.

Muutosneuvotteluista kertoi aiemmin Kaleva.

Ilmoitti syksyllä miljardi-investoinnista Oulun tehtaalle

Stora Enson toimitusjohtaja Annica Bresky ennakoi makrotalouden kehityksen vaikutuksia yhtiölle lokakuussa julkaistussa heinä-syyskuun osavuosikatsauksessa.

–  Näkyvissä ovat ensimmäiset merkit mahdollisesta makrotalouden hidastumisesta, jonka vaikutukset voivat ennen pitkää ulottua myös Stora Enson liiketoimintaan. Luotan kuitenkin kykyymme ennakoida ja sopeutua, Bresky sanoi.

Stora Enso julkistaa viime vuoden loppuneljänneksen tuloksensa 31. tammikuuta.

Stora Enso kertoi lokakuussa muuntavansa Oulun tehtaallaan myös toisen suljetun paperikoneen kartonkikoneeksi. Investoinnin arvo on noin miljardi euroa.

Viime viikolla yhtiö ilmoitti saaneensa päätökseen hollantilaisen aaltopahvipakkausten valmistajan De Jong Packaging Groupin yritysoston.

Lisäksi Stora Enso sanoi joulukuussa, että se aikoo myydä kartonkitehtaansa Kiinan Beihaissa. Myyntiin sisältyisivät myös raaka-ainetta tehtaalle toimittavat metsätoiminnot.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?