Nordean häiriö maksuissa on korjattu

Ongelma alkoi aamuyöllä.

20.12.2022 8:23 | Päivitetty 20.12.2022 17:11

Nordean palveluissa tiistaina ollut häiriö on korjattu. Maksuja on saatu jo palautettua asiakkaiden tileille. Loput viivästyneet maksut pyritään saamaan tileille mahdollisimman pian, Nordea kertoo Twitterissä.

Nordea kertoi aamupäivällä, että palveluissa olevan häiriön takia maksut ja palkat saattavat kirjautua tileille viiveellä.

Nordean viestinnän mukaan ongelma oli alkanut aamuyöllä.

Aikaisemmin tiistaina Nordea kertoi pyrkivänsä korjaamaan tilanteen mahdollisimman pian. Korjaustoimet olivat yhä iltapäivällä käynnissä.

IS:n tietojen mukaan häiriö vaikutti ainakin palkkojen maksuun niillä henkilöillä, joilla palkkapäivä oli tiistaina.

Nordea kertoi Twitterissä, että häiriö saattoi vaikuttaa maksujen ja palkkojen kirjautumiseen tileille viiveellä. Ongelman syy on Nordean tiedossa.

– Mobiili- ja verkkopankki toimivat normaalisti, mutta maksut voivat kirjautua viiveellä. Korttimaksaminen toimii normaalisti, Nordean asiakaspalvelusta kerrottiin.

Nordea pahoitteli tilanteesta aiheutunutta haittaa. Nordean mukaan häiriön aiheuttamat taloudelliset menetykset tullaan korvaamaan tapauskohtaisesti.

– Käsittelemme vahingonkorvausvaatimukset huolellisesti ja mahdollisimman nopeasti. Lomake ja ohjeet vahingonkorvausten hakemiseen julkaistaan viimeistään keskiviikkona 21.12., Nordea kertoo Twitter-tilillään verkkosivulinkin kera.

Nordean viestinnän mukaan ongelma alkoi aamuyöllä. Viestinnästä ei kerrottu STT:lle arviota siitä, milloin vika saadaan korjattua.

–  Nyt en pysty tuohon vielä sanomaan. Syy on tiedossa ja sitä korjataan, viestinnästä sanottiin.

Viestinnästä ei kerrottu, kuinka monia Nordean asiakkaita häiriö koskee.

–  Se koskee osaa asiakkaista.

Artikkelia päivitetty 20.12.2022 kello 14.26. tiedoilla häiriön jatkumisesta ja kello 17.11. häiriön loppumisesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?