Sähköyhtiö lupaa jopa 200 euron palkkion sähkön­säästäjille

Pohjois-Karjalan Sähkö kokeilee, miten halvan kiinteähintaisen sähkösopimuksen solmineita saataisiin säästämään sähköä.

Pohjois-Karjalan Sähkön kampanja lupaa asiakkaille palkkiota sähkön säästämisestä ja käytön ajastamisesta.

9.12.2022 18:38

Hinta ohjaa sähköyhtiöiden pörssisähköasiakkaita kuluttamaan sähköä vähemmän varsinkin kulutushuippujen aikaan. Sen sijaan halpojen kiinteähintaisen sopimusten asiakkailla ei tällaista kannustinta ole. Silti heidänkin kulutuksensa vaikuttaa sähkön tarpeeseen ja pörssihintaan.

Sähköyhtiö Pohjois-Karjalan Sähkö aloitti keskiviikkona kampanjan, jonka kautta yhtiön kiinteähintaiset sopimusasiakkaat voivat saada korkeimmillaan 200 euron hyvityksen palkkioksi sähkön säästöstä ja käytön ajastamisesta.

– Lähtökohtana oli Astetta alemmas -kampanja ja talven haastava sähkön saatavuustilanne, kertoo Tomi Turunen, Pohjois-Karjalan sähkön sähkökaupan liiketoimintajohtaja.

– Ajateltiin positiivisen kautta, millainen ratkaisu olisi hyvä meille kaikille.

Turusen mukaan kokeilu palkitsee asiakkaita, alentaa sähkön myyjälle sähkön hankinnan kustannuksia ja parantaa sähkön riittävyyttä valtakunnallisesti.

Lue lisää: Nyt alkavat koko kansan sähkön säästö­talkoot – asian­tuntijat listaavat helpot vinkit, joilla säästyy myös rahaa: ”Saunominen ehdottomasti pois”

Talven sankari -niminen kampanja on suunnattu vanhoille kiinteähintaisille sopimusasiakkaille, joita on noin kymmenesosa yhtiön kaikista asiakkaista.

Asiakas saa hyvitystä, kun toteutunut kulutus alittaa sähkön kulutuksen ennakkoarvion, joka perustuu asiakkaan aiempaan sähkönkulutukseen.

Kampanja kestää maaliskuun loppuun. Jos asiakas ajoittaa sähkönkäyttöään kulutusennustetta halvemmille tunneille, sähköyhtiö lupaa tuplata kampanjan lopuksi asiakkaan saamat hyvitykset. Hyvityksen enimmäissumma on 200 euroa.

– Sähkön käytön ajoittaminen on keskeistä, sillä tehopulan aikoina myös pörssisähkön hinta on korkeimmillaan, Turunen sanoo.

– Emme halua piilotella sitä, että hyödymme, kun pystymme alentamaan sähkön hankinnan kustannuksia. Kampanjan avulla jaamme hyötyä myös asiakkaille.

Lue lisää: Sähkön hinta ponkaisee perjantaina taas kipurajoille

Jokainen asiakas voi seurata omaa edistystään sähköyhtiön henkilökohtaiselta palvelusivulta. Sivulta löytyy myös sähkön pörssihinnat sähkön käytön ajastamisen auttamiseksi.

Pohjois-Karjalan Sähkössä seurataan tarkkaan kampanjan osallistujamäärän kehitystä. Turusen mukaan reilussa vuorokaudessa kohderyhmästä 8 prosenttia on ilmoittanut mukaan kampanjaan.

– Innostavaa katsoa, onko tässä jotain elementtejä mitä voidaan säilyttää ja käyttää jatkossakin, Turunen sanoo.

– Vastuullinen sähkön käyttö on tärkeää tulevaisuudessa ja tuulivoiman takia sähkön hinta varmasti tulee vaihtelemaan jatkossakin.

Lue lisää: Asiantuntija arvioi, millaisilla pakkasilla jouduttaisiin turvautumaan sähkökatkoihin: ”Viikko tai kaksi niin kylmää”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?