Moni suomalainen pelkää, ettei tulevina kuukausina pysty maksaman sähkölaskuaan

Suomalaiset jättävät laskuja maksamatta useammin kuin eurooppalaiset, ilmenee Intrumin raportista.

Suomalaiset ovat huolissaan hintojen nousun vaikutuksesta taloudelliseen hyvinvointiinsa.

24.11. 10:37

Suomalaiset jättävät laskujaan maksamatta todennäköisemmin kuin eurooppalaiset keskimäärin.

Näin kertoo perintäyhtiö Intrumin vuotuinen eurooppalainen maksutaparaportti, jossa tarkasteltavana on 24 000 kuluttajan taloudellinen tilanne.

Selvityksen mukaan viimeisten 12 kuukauden aikana 39 prosenttia suomalaisesta kuluttajasta on joutunut jättämään yhden tai useamman laskun maksamatta. Euroopan keskiarvo on 29 prosenttia.

– Pitkän alhaisen inflaation ja korkotason jälkeen jyrkästi nousevat hinnat ja korot ovat heikentäneet suomalaisten kuluttajien luottamusta talouteen ja tulevaisuuteen. Monet kuluttajat, joihin koronapandemia ei juuri vaikuttanut, tuntevat tämän talouskriisin vaikutuksen, Intrumin kaupallinen johtaja Juha Iskala sanoo tiedotteessa.

Suomalaisista enemmän kuin seitsemän kymmenestä on selvityksen mukaan huolissaan päivittäistavaroiden ja energian kallistumisen vaikutuksista taloudelliseen hyvinvointiinsa. Joka kolmas vastaaja arvioi, ettei heillä ole varaa maksaa sähkölaskuaan seuraavien 12 kuukauden aikana. Yhtä moni sanoo joutuneensa jättämään laskun maksamatta jo kuluneen vuoden aikana.

Intrumin Eurooppalainen kuluttajien maksutaparaportti 2022 perustuu tutkimusyhtiö Longituden 24 Euroopan maassa tekemään kyselyyn. Kysely tehtiin heinä-syyskuussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?