Stockmannin tulos kutistui – Lindexin kulut kasvoivat

Ruotsin kruunun heikkeneminen suhteessa dollariin nakersi Lindexin suhteellista myyntikatetta.

28.10.2022 8:21

Stockmannin oikaistu liiketulos putosi heinä-syyskuussa 22,0 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 32,9 miljoonasta eurosta. Liikevaihto sen sijaan nousi 244 miljoonaan euroon 238 miljoonasta eurosta.

Toimitusjohtaja Jari Latvanen kertoo, että tavarataloyksikön oikaistu liiketulos oli positiivinen ja ylitti myynnin kasvun ansiosta edellisvuoden tason. Sen sijaan vaateketju Lindexin tulos ei yltänyt vuoden takaiselle tasolleen.

–  Lindexin liiketulos oli jälleen hyvä, mutta ei yltänyt edellisvuoden poikkeuksellisen korkealle tasolle strategisten kasvuinvestointien, epäsuotuisten valuuttakurssien ja normalisoituneempien kustannusten vuoksi, Latvanen arvioi tiedotteessa.

Hänen mukaansa fyysinen ja digitaalinen myynti kasvoivat molemmissa divisioonissa kävijämäärien kasvun ja keskiostoksen nousun ansiosta paikallisissa valuutoissa laskettuna.

Lindexiin suhteelliseen myyntikatteeseen vaikutti Ruotsin kruunun heikkeneminen suhteessa dollariin. Vaikutusta ei ole siirretty täysimääräisesti kuluttajahintoihin.

Yhtiö odottaa liiketuloksen paranevan

Yrityssaneerauksessa oleva Stockmann odottaa konsernin liikevaihdon kasvavan ja oikaistun liiketuloksen paranevan tänä vuonna verrattuna viime vuoteen. Tulosennuste perustuu olettamukseen, että kulutuksessa ei tapahdu suuria muutoksia loppuvuoden aikana.

Maailmantalouden epävarmuuden odotetaan kuitenkin jatkuvan loppuvuoden ajan. Yhtiö arvioi, että geopoliittinen epävarmuus tulee vaikuttamaan toimitusketjuihin sekä kansainväliseen logistiikkaan. Pandemia vaikuttaa edelleen maailmantalouteen, kunnes koronatilanne saadaan paremmin hallintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?