Osakkeiden kurssit painuivat USA:n odotettua paremman työpaikka­raportin saattelemina

Työmarkkinoiden hyvänä pysynyt vire pitää yllä koronnostopainetta.

Osakemarkkinoilla päätettiin viikko laskuun. Kuva New Yorkin pörssistä.

7.10. 19:47

Osakkeiden kurssit painuivat perjantaina laskuun, kun Yhdysvaltain työmarkkinoilta saatiin odotettuakin parempia tietoja.

Iltapäivällä Suomen aikaa julkistettu kuukausiraportti kertoi uusia työpaikkoja Yhdysvalloissa syntyneen viime kuussa vähemmän kuin edelliskuussa, mutta silti enemmän kun markkinoilla oli odotettu. Työttömyysaste puolestaan laski 3,5 prosenttiin, kun odotuksissa oli sen pysyminen ennallaan 3,7 prosentissa.

Työmarkkinoiden hyvä vire ja yhä jatkuva kireys pitävät yllä painetta rahapolitiikan kiristämiseen edelleen. Fediltä odotetut uudet koronnostot puolestaan ovat omiaan hidastamaan taloutta, mikä taas painoi tunnelmia osakemarkkinoilla perjantaina.

Eurooppalaisosakkeiden kursseja kuvaava viiteindeksi Euro Stoxx 50 laski 1,7 prosenttia. Laajempi Stoxx 600 painui 1,2 prosenttia.

Stoxx 600:n yhdestätoista päätoimialasta kymmenen laski kärjessään neljä prosenttia sukeltanut informaatioteknologia. Ainoana nousuun pääsi puolitoista prosenttia vahvistunut energiasektori.

Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH laski kaksi prosenttia. Vaihdetuimmista osakkeista polttoaineyhtiö Neste lasketteli 3,4 prosenttia ja konepajakonserni Metso Outotec 3,2 prosenttia. Metsäyhtiö UPM painui 2,3 prosenttia ja kilpailija Stora Enson R-osake 3,5 prosenttia.

Keskeisimpien eurooppalaispörssien indekseistä Lontoon FTSE 100 laski vain 0,1 prosenttia, mutta Frankfurtin Dax painui 1,6 prosenttia. Pariisin CAC 40 laski 1,2 prosenttia ja Milanon MIB 1,1 prosenttia. Madridissa Ibex 35 vaipui yhden prosentin.

New Yorkin pörssien indekseistä Dow Jones oli illalla Suomen aikaa 1,6 prosentin alamäessä. Laajempi S&P 500 oli vajonnut 2,2 prosenttia ja teknologiaosakkeista tunnettu Nasdaq peräti 3,1 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?