Talvirenkaat ovat kallistuneet ja hintojen uskotaan nousevan lisää lähiviikkoina

Jos haluaa säästää rengaskustannuksissa, kannattaa ostoksilla käydä helmi-maaliskuussa.

Talvirenkaat saa ostettua halvimmalla helmi-maaliskuussa.

7.10. 17:45

Talvirenkaiden hinnat ovat pian vuoden korkeimmalla tasollaan, Hintaopas.fi kertoo tiedotteessaan.

Hintavertailupalvelun mukaan talvirenkaiden hinnat nousevat vuosittain lokakuun alussa ja ovat korkeimmillaan marraskuun puolivälissä. Viime vuonna marraskuun 10. päivän hinnat olivat noin 11 prosenttia vuoden alhaisinta tasoa korkeammalla.

Tänä vuonna on odotettavissa vielä korkeampi hintapiikki.

– Hinnat ovat jo nyt lokakuun alussa noin 15 prosenttia vuoden alhaisinta hintatasoa korkeammalla. Aikaisempien vuosien trendeistä voidaan päätellä, että tuosta tullaan vielä vähintään viisi prosenttia ylöspäin, eli kuluttajan kannalta puhutaan rengasmallista riippuen jopa satojen eurojen korotuksesta, Hintaopas.fi-palvelun Suomen maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett sanoo tiedotteessa.

Yleinen kustannusten nousu näkyy talvirenkaiden hinnoissa. Hinnat ovat olleet viime kevättalvesta asti 5–10 prosenttia viime vuotta korkeammalla.

– Tilanne näkyy myös saatavuudessa, joka vaihtelee niin eri hinta- kuin laatuluokissa. Esimerkiksi juuri edullisimpia malleja on vähemmän saatavilla kuin premium-renkaita, Matinvesi-Bassett kertoo.

Jos kuluttaja pärjää vanhoilla renkailla marraskuun loppuun, voi Black Friday -alennuksista hyvällä tuurilla tehdä rengaslöytöjä. Halvimmalla talvirenkaita voi yleensä ostaa helmi–maaliskuussa. Silloin hinnat ovat keskimäärin 10 prosenttia matalammat kuin vuoden korkeimmat hinnat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?