Polttopuut kelpaavat nyt varkaille – vakuutusyhtiö varoittaa tietyistä säilytystavoista

Syksyn tullen varkaille kelpaavat varsinkin polttopuut, mutta mökeiltä voi kadota muunkinlaista tavaraa, vakuutusyhtiö If muistuttaa.

Polttopuiden säilytyspaikka on syytä valita tarkkaan, jos haluaa välttää varkaudet ja tulipaloriskin.

5.10. 10:20

Moneen kotiin ja mökkiin on hankittu polttopuita energian kallistuttua aiempaa enemmän.

Vakuutusyhtiö If varoittaa joka vuosi tapahtuvista polttopuuvarkauksista. Tämän takia puiden säilytyspaikkaa on syytä miettiä tarkkaan.

– Ihanteellista on tietysti pitää polttopuut lukkojen takana. Joka tapauksessa If suosittelee säilyttämään polttopuut vakuutuspaikassa eli kodin tai mökin läheisyydessä, sanoo Ifin omaisuusvakuutusten vakuutuspäällikkö Ismo Ruokoselkä tiedotteessa.

– Ei esimerkiksi niin, että niitä haetaan pidemmältä metsänreunasta aina tarvittaessa.

Puuvarkauksia korvataan Ifin koti- ja mökkivakuutuksista. Suomessa Ifin asiakaspalveluun tulevat kyselyt eivät ole tänä syksynä juurikaan lisääntyneet, mutta Ifin tanskalaisasiakkaiden huoli näkyy siellä lisääntyneinä yhteydenottoina.

If muistuttaa, että lain mukaan helposti syttyvää materiaalia ei tule säilyttää ullakolla, kellarissa, rakennuksen alla tai sen välittömässä läheisyydessä. Polttopuiden säilyttämistä ei myöskään suositella tiloissa, missä säilytetään ajoneuvoja tai ladataan niitä.

– Jos polttopuun säilyttämisellä on vaikutusta palon syttymiseen tai leviämiseen, sillä voi olla vaikutusta korvauksen määrään. Nämä arvioidaan aina tapauskohtaisesti, Ruokoselkä sanoo.

Mökkivarkauksia tapahtuu ympäri vuoden, mutta vakuutusyhtiölle niitä ilmoitetaan eniten touko-kesäkuussa, kun ihmiset palaavat mökeilleen.

– Elektroniikkaa varastetaan nykyään verrattain vähän. Sisätiloista varastetaan myös alkoholia ja keittiötarvikkeita. Pihalta varkaiden mukaan saattaa lähteä grilli tai polkupyörä. Muutamia kiukaitakin ovat varkaat vieneet vuosien varrella, kertoo Ruokoselkä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?