Osakekurssit etenivät vahvasti Wall Streetilla ja nousu jatkui Aasiassa

Synkän syyskuun jälkeen merkit inflaation lieventymisestä ilahduttivat markkinoita.

4.10. 9:54

Yhdysvaltain osakemarkkinoilla oli vaihteeksi vahva nousupäivä maanantaina. Wall Streetin keskeiset indeksit pomppasivat reippaasti ylöspäin viime viikkojen rajun alamäen jälkeen.

Teollisuusindeksi Dow Jones kohosi 2,7 prosenttia, laaja-alainen S&P  500-indeksi 2,6 prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq 2,3 prosenttia.

Tokion pörssi sulki tiistaina vahvasti Nikkein pompattua 3,0 prosenttia ja laaja-alaisemman Topix-indeksin 3,2 prosenttia.

Markkinatunnelmia kohottivat muun muassa merkit siitä, että hintojen nousupaineet voisivat olla helpottamassa. Suurimmat inflaatioluvut 40 vuoteen ovat nakertaneet Yhdysvalloissa luottamusta talouteen, mutta talouskasvun hidastumisen uskotaan nyt hillitsevän hintojen nousua. Sijoittajat näyttävät luottavan taas siihen, että Yhdysvaltain keskuspankki lopettaa ennen pitkää aggressiiviset koronnostot.

Syyskuu oli mollivoittoinen pörsseissä ympäri maailman. Wall Streetillä laskua tuli kuukauden aikana eniten sitten koronapandemian alkuvaiheen maaliskuussa 2020. Dow Jones sukelsi syyskuussa 8,8 ja S&P  500 9,3 prosenttia. Nasdaq laski kuukauden aikana 10,5 prosenttia.

Helsingin pörssin yleisindeksi kohosi maanantaina 1,3 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?