Näin hoitajajärjestöt kertovat sopimuksen sisällöstä – sairaan­hoitajien palkka yli 3 000 euroon, korona­hoitajille 600 euron kerta­korvaus...

Hoitajajärjestöjen mukaan sopimus tuo sote-alalle muuta kunta-alaa ”tuplasti paremman palkkaohjelman”.

Superin puheenjohtaja Silja Paavola (oik.) ja Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen valtakunnansovittelijan toimistolla Helsingissä tänään.

3.10. 19:18

Hoitajien työkiistaan on saatu viimein sopimus.

Ratkaisu koostuu kolmivuotisesta palkkaohjelmasta, aiemmin neuvotellusta kunta-alan palkkaohjelmasta sekä niin sanotuista normaaleista sopimuskorotuksista.

Sovintoehdotuksen mukaan sote-alalla tehtäväkohtaisten palkkojen keskiarvo nousee keskimäärin vähintään 17,3 prosenttia viiden vuoden aikana. Ensimmäisenä vuonna nousu on 15,3 prosenttia.

Hoitajajärjestöjen Tehyn ja Superin tiedotteesta löytyy yksityiskohtia sopimuksen sisällöstä.

Tiedotteen mukaan hoitajien taistelu toi sote-alalle muuta kunta-alaa tuplasti paremman palkkaohjelman.

Ratkaisun tuloksena esimerkiksi lähihoitajan tehtäväkohtaisen palkan keskiarvo nousee nykyisestä 2 255 eurosta yli 2 600 euroon ja sairaanhoitajan vastaavasti 2 625 eurosta yli 3 000 euroon.

Ratkaisu sisältää myös erillisen 600 euron kertapalkkion koronapotilaiden hoitoon osallistuneille. Työtaistelun toisen osapuolen, Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n mukaan ”600 euron kertapalkkio maksetaan eräissä sosiaali- ja terveysalan tehtävissä toimiville ja koronapotilaita valmiuslain aikaisissa erityisolosuhteissa hoitaneille SOTE-sopimuksen piirissä oleville”.

Tehyn ja Superin mukaan ratkaisu sisältää myös useita työhyvinvointia ja palautumista edistäviä parannuksia, kuten arkipyhän kokonaisena vapaapäivänä, vuosilomaoikeuden myös arkipyhinä sekä niin sanotun joutuisan ruokailun käytännön yleistyöaikamuodossa kuten lääkäreillä.

Hoitajajärjestöjen mukaan sote-alalle sovittiin ”työryhmä kehittämään työhyvinvointia, työolojen parannuksia ja johtamista”.

Lisäksi hoitajajärjestöt kertovat, että ratkaisulla poistetaan työnantajilta mahdollisuus asettaa rekrytointikieltoja, ”jotka ovat estäneet yksittäisten hoitajien palkkakehitystä ja vapaata liikkumista työsuhteesta toiseen”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?