Venäläiset eivät kohta enää pysty tyhjentämään Nosto-automaatteja

China Unionpay-kortit eivät pian kelpaa Nosto-automaateissa.

29.9. 13:19

Nosto-käteisautomaatit kertoo saaneensa sovittua maksujenvälittäjän ja China Unionpayn kanssa, että China Unionpay -korttien kelpoisuus keskeytetään Suomen Nosto-käteisautomaateissa maanantaina 3. lokakuuta alkaen.

Taloussanomat kertoi viikonloppuna, kuinka venäläiset ovat nostaneet itärajan automaatteja tyhjiksi ja kuinka heidän käteisnostonsa ovat ulottuneet pääkaupunkiseudulle ja Lappiin saakka.

Nosto-käteisautomaatit kertoo tiedotteessaan, että venäläiset ovat viime viikkoina tyhjentäneet Suomen itärajalla ja etenkin Kaakkois-Suomessa Nosto-automaatteja jopa tunneissa. Yhtiön mukaan aiemmin automaateissa on riittänyt käteistä rahaa päiviksi.

Yhdellä ja samalla kansainvälisellä ei-sanktioidulla kortilla on voitu nostaa jopa kymmeniä tuhansia euroja. China Unionpayn korteilla tehtyjen nostojen määrä on monisatakertaistunut vuodentakaiseen verrattuna.

– Aiemmin meillä ei ollut pankkiautomaattioperaattorina keinoja estää ei-sanktioiduilla China Unionpay -korteilla tehtyjä käteisnostoja loukkaamatta kansainvälisiä sopimuksia. Nyt Norjassa käydyt neuvottelut tuottivat tulosta. Suomessa olevien käteisautomaattien ensisijainen tehtävä on palvella suomalaisia käteistarpeissa, Nosto-käteisautomaattien Suomen-maajohtaja Risto Lepo kertoo tiedotteessa.

Nostotapahtumien määrä Suomen itärajalla alkoi nousta rajusti, kun Venäjä avasi itärajansa turistien ostosmatkailulle EU-alueelle heinäkuun puolivälissä. Nosto-automaattien mukaan tilanne on kärjistynyt viime viikkoina entisestään.

– Tilanne on ollut meille viime viikkoina todella turhauttava. Haluamme noudattaa viranomaismääräyksiä ja kansainvälisiä sopimuksia. Emme myöskään halua millään lailla tukea laitonta toimintaa missään muodossa. Myös oma liiketoimintamme on kärsinyt, Lepo sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?