Yhdysvallat tuomitsee 16 rahoitusyhtiötä yhteensä 1,8 miljardin dollarin sakkoihin

Yhtiöiden joukossa ovat muun muassa Barclays, Bank of America, Citigroup, Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley ja UBS.

SEC:n mukaan yritykset myönsivät toimintansa rikkoneen liittovaltion arvopaperilakien kirjanpitosäädöksiä, ja ne ovat aloittaneet tarvittavat toimenpiteet asian korjaamiseksi.

28.9. 1:37

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) määräsi tiistaina 16 rahoitusyhtiölle yhteensä 1,8 miljardia dollaria sakkoja sähköisen viestinnän ylläpidon ja säilyttämisen laiminlyöntien vuoksi.

Asiasta kertovan uutistoimisto Reutersin mukaan yhtiöiden joukossa ovat muun muassa Barclays, Bank of America, Citigroup, Credit Suisse, Goldman Sachs, Morgan Stanley ja UBS.

Rahoitusalaan kohdistunut tutkinta, joka johti sakkoihin, on virastolle merkittävä tapaus. SEC:n mukaan yritykset myönsivät toimintansa rikkoneen liittovaltion arvopaperilakien kirjanpitosäädöksiä, ja ne ovat aloittaneet tarvittavat toimenpiteet asian korjaamiseksi.

Tammikuun 2018 ja syyskuun 2021 välisenä aikana pankkien työntekijät kommunikoivat rutiininomaisesti liikeasioista käyttämällä sovelluksia, kuten tekstiviestejä ja WhatsAppia, henkilökohtaisilla laitteillaan.

SEC:n mukaan ongelmaksi muodostui se, etteivät yritykset säilyttäneet suurinta osaa näistä viesteistä, mikä rikkoi sääntöjä.

Epäonnistumisia tapahtui kaikissa 16:ssa sakotetussa yrityksessä johtoportaasta työntekijöihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?