Italiassa osakekurssit pyrähtivät nousuun vaalien jälkeisessä helpotuksessa

Italialaisosakkeet ovat maanantaina jättäneet jälkeensä muuta Eurooppaa.

Italialaislehtien etusivuja vaalisunnuntain jälkeen.

26.9. 13:22

Milanon pörssin MIB-indeksi oli maanantaina aamupäivällä liki yhden prosentin nousussa rahoitusalan ja Telecom Italian vetäessä joukkoja. Viime viikolla MIB sukelsi 4,7 prosenttia.

Viikonvaihteen vaalien voittajaksi nousi äärioikeistolaisen Georgia Melonin johtama koalitio, joka sai enemmistön parlamentin molemmissa kamareissa. Tämä antaa Italialle harvinaisen mahdollisuuden hallitusvakauteen.

Meloni on vakuuttanut Italian pysyvän läntisessä, Ukrainaa puolustavassa rintamassa sekä olevansa vaarantamatta Italian haurasta taloutta.

Lue lisää: Alustavat tulokset: Ääri­oikeisto voitti Italian vaalit

– Loppujen lopuksi vaalitulos on ehkä markkinamyönteisempi kuin aluksi pelättiin, mutta osakemarkkinoilla nousu kertoo ehkä enemmän helpotuksen huokauksesta kuin varsinaisesta hallitusluottamuksesta, sanoo uutistoimisto Reutersille Equiti Capitalin makroekonomisti Stuart Cole, joka povaa nousun jäävän tilapäiseksi.

– Talouden näkymät ovat osakkeiden kannalta edelleen heikot, ja jatkossa mennään edelleen alaspäin. Tämä koskee yhtä lailla Italian osakkeita kuin muitakin.

Eurooppalaisosakkeiden kursseja kuvaava Stoxx 600 -indeksi oli aamupäivällä 0,4 prosentin laskussa jatkaen viimeviikkoista alamäkeään. Helsingin pörssin yleisindeksi OMXH oli kello 12.30 aikaan vaipunut yli prosentin perjantain päätöstään alemmas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?