Liki miljoonalta suomalaiselta saattaa mennä joulukuun palkasta lisäverot

Noin 965 000 suomalaisella ylittyy verokortin tuloraja, jos he saavat palkkatuloja loppuvuoden samaa tahtia kuin elokuun loppuun mennessä, Verohallinto kertoo.

Uuden verokortin voi tilata OmaVerossa.

26.9. 8:31

Verokortin tuloraja uhkaa ylittyä noin 965 000 suomalaisella, jos näiden palkkatulot kertyvät samaa tahtia loppuvuoden ajan kuin tammi–elokuussa. Jos tuloraja ylittyy, joulukuun palkkaa verotetaan korkeammalla lisäprosentilla, Verohallinto muistuttaa tiedotteessaan.

Lisäprosentti on selvästi perusveroprosenttia kireämpi.

− Kun muutokset verokortin tulorajaan tekee nyt, loppuvuoden tuloja verotetaan mahdollisesti korkeammalla prosentilla usean kuukauden aikana eikä muutos yksittäisen kuukauden tuloihin ole niin jyrkkä. Jos tuloraja on toisaalta ollut liian korkea, loppuvuodesta veroja tarvitsee maksaa vähemmän, ylitarkastaja Päivi Ylitalo Verohallinnosta sanoo tiedotteessa.

Niistä asiakkaista, joilla tuloraja uhkaa ylittyä, noin 44 prosenttia on jo tehnyt ainakin yhden uuden verokortin tänä vuonna. Näin ollen tuloraja kannattaa tarkistaa, vaikka olisi jo aiemmin tänä vuonna tehnyt uuden verokortin.

Verohallinto lähettää tekstiviestin asiakkaille, joiden tuloraja on verottajan tietojen mukaan ylittymässä. Viestejä lähetetään noin 8 000 asiakkaalle tänä syksynä.

Tekstiviestien lähettäjä on Vero Skatt, eikä niissä ole linkkejä mihinkään eikä asiakkailta pyydetä tietoja. Viestissä ohjataan toimimaan OmaVerossa tarvittaessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?