Helen: Pörssisähköasiakkaat vähentäneet kulutustaan selvästi

Helen on syksyn aluksi nostanut hintojaan roimasti.

Helenin selvityksen mukaan sähkön hinnalla on selvä vaikutus kulutukseen.

23.9. 16:33

Helsingin kaupungin omistaman energiayhtiön Helenin pörssisähköasiakkaat ovat vähentäneet sähkönkulututustaan keskimäärin 15 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna, Helen kertoo tiedotteessaan.

– Kolmannes näistä asiakkaista pudotti kulutustaan jopa yli 25 prosenttia. Niissä kotitalouksissa, joissa on edelleen voimassa kiinteähintaisen sähkösopimus, vastaavaa kehitystä ei ole havaittavissa. Sähkön hinnalla on siis merkittävä vaikutus kulutukseen, Helenin Data ja tekoäly -yksikön päällikkö Mikko Muurinen sanoo tiedotteessa.

Helenin mukaan sen pörssisähköasiakkaat ovat samaan aikaan saavuttaneet noin kymmenen prosenttia sähkön markkinahinnan keskiarvoa alhaisemman hinnan ajoittamalla kulutuksensa vuorokauden edullisimpiin tunteihin.

Tiedot käyvät ilmi Helenin Data ja tekoäly -yksikön tekemästä selvityksestä, jossa vertailtiin sähkön markkinahintaan sidotun ja kiinteähintaisen sähkösopimuksen solmineiden asiakkaiden energiankulutusta ja siinä tapahtuneita muutoksia.

Elokuussa Helen ilmoitti roimista hinnankorotuksista ja on syyskuun alusta tarjonnut toimitusvelvollisuustuotteena pörssisähköä.

Kiinteähintaista sopimusta yhtiö tarjoaa vain 12 kuukauden määräajaksi. Syyskuun alussa hinta oli 0,5993 euroa kilowattitunnilta, nyt hinta on 0,4419 euroa kilowattitunnilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?