Konkurssiin menneen sähköyhtiön asiakkailla uusi pulma – Energiavirasto vetoaa sähköyhtiöihin

Karhu Voiman asiakkaiden sähkösopimukset katkaistiin tiistaina, ja monet sähköyhtiöt suostuvat aloittamaan näiden kanssa uudet sähkösopimukset vasta 14 päivän päästä. Energiavirasto vetoaa sähköyhtiöihin, että nämä aloittaisivat toimitukset mahdollisimman pian.

23.9. 11:41

Sähkön myyntiyhtiö Karhu Voima ilmoitti maanantaina hakeutuvansa konkurssiin ja lopettavansa sähköntoimitukset tiistaina.

Yhtiön asiakkaat jäivät siis ilman sähkösopimusta, ja alueen jakeluverkonhaltijat toimittavat sähköä siihen asti, että nämä saavat uudet sopimukset.

Energiavirasto on saanut yhteydenottoja siitä, että osa sähkön myyjistä on ilmoittanut aloittavansa uusien asiakkaiden sähköntoimituksen vasta 14 vuorokauden kuluttua sopimuksen solmimisesta, Energiavirasto kertoo tiedotteessaan.

Energiaviraston tietojen mukaan osa myyjistä on sopinut sähköntoimituksen alkavan vasta, kun verkonhaltijan väliaikainen vastuu on päättynyt.

Energiavirasto muistuttaa, että sopimusten pikainen alkaminen on lain mukaan mahdollista poikkeustilanteissa. Osalla Karhu Voiman asiakkaista ei ole voimassaolevaa sopimusta, joten lainsäädäntöön perustuvaa tai datahubiin liittyvää estettä sähköntoimituksen alkamiselle heti ei ole.

Energiavirasto suositteleekin, että myyjät sopisivat asiakkaiden kanssa sähköntoimitukset alkamaan mahdollisimman pian, jotta sähkön katkaisuilta vältyttäisiin.

Energiavirasto toivoo sähkön vähittäismyyjien aloittavan uudet sähkösopimukset ja sähköntoimituksen mahdollisimman pian asiakkaille, jotka ovat parhaillaan ilman sähkösopimusta. Näin vältytään tarpeettomilta sähkön katkaisuilta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?