SVT: Matka­toimisto Detur tiedotti peruvansa loppu­vuoden charter­matkat

Deturin pohjoismaisilla asiakkailla on kerrottu viime päivinä olleen ongelmia matkatoimiston kanssa.

Detur kiistää tiedotteessa, että yritys olisi jättänyt maksamatta asiakkaidensa majoituksesta majoittajille.

23.9. 5:18 | Päivitetty 23.9. 9:37

Ruotsalainen matkatoimisto Detur tiedottaa keskeyttävänsä toimintojaan ja peruvansa kaikki loppuvuoden chartermatkat, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT.

Tiedotteen mukaan yritys aloittaa pääomapohjan vahvistamisen ja yritysorganisaation uudelleenjärjestelyt. Tämän vuoksi yritys kertoo keskeyttävänsä operationaalisen ja tuotannollisen toimintansa ja että loppuvuoden charterkausi on peruttu.

Deturin pohjoismaisilla asiakkailla on kerrottu viime päivinä olleen ongelmia matkatoimiston kanssa. Turkkiin matkanneille asiakkaille on tiettävästi annettu kehotuksia maksaa majoituksesta itse, vaikka he ovat jo maksaneet hotellin osana matkapakettia.

Detur kiistää tiedotteessa, että yritys olisi jättänyt maksamatta asiakkaidensa majoituksesta majoittajille.

Detur on järjestänyt matkoja Turkin lisäksi myös Kreikkaan Rodokselle ja Kreetalle sekä Espanjaan Gran Canarialle.

Detur kiistää lähettäneensä fakseja asiakkailleen

Ilta-Sanomien haastattelemien matkailijoiden mukaan Deturin suomalaisasiakkailla on ollut ongelmia Turkin Alanyan lisäksi myös ainakin Kreetalla ja Rodoksella.

IS:n haastattelemien matkailijoiden mukaan useat eri hotellit ovat kertoneet Deturin asiakkaille keskiviikkona ja torstaina, ettei Detur ole maksanut asiakkaiden majoituksista. Hotellit ovat vaatineet asiakkaita maksamaan majoituksista itse, vaikka asiakkaat kertoivat maksaneensa yöpymisensä jo kertaalleen Deturille.

Osa asiakkaista kertoo saaneensa tulostetun faksin, jossa kerrotaan Deturin myynnistä suuremmalle yhtiölle.

– Detur on myyty suuremmalle yhtiölle. Kaikki rahansiirrot on jäädytetty. Sinun pitää maksaa hotellista ja ottaa kuitti, jonka lähetät asiakaspalveluumme. Kun uusi omistaja on päässyt käsiksi rahansiirtoihin, maksusi hyvitetään, paperissa todetaan englanniksi.

SVT:n julkaiseman Deturin tiedotteen mukaan kyseisenkaltaiset faksit olisivat väärennettyjä, eikä yritys olisi niitä lähettänyt.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) kertoi torstaina selvittävänsä julkisuudessa olleita Deturin ongelmia yhdessä pohjoismaisten viranomaisten kanssa. KKV on pyytänyt Deturilta selvitystä tilanteesta välittömästi.

KKV:n mukaan matkailijoiden tai pian matkalle lähtevien kannattaa odotella lisätietoja. KKV kertoo verkkosivuillaan tilanteesta heti lisää, kun tarkempia tietoja on saatavilla.

Detur ei vastannut torstaina STT:n tai Ilta-Sanomien yhteydenottopyyntöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?