Fortumin toimitusjohtaja vahvistaa: Uniper-seikkailuun paloi lähes 6 miljardia euroa

Fortum maksoi Uniperistä noin 7 miljardia euroa ja sai saksalaisyhtiöltä osinkoina noin 900 miljoonaa, Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo kertoi.

21.9. 11:16

Energiayhtiö Fortum ilmoitti tänään myyvänsä omistuksensa saksalaisesta Uniperistä Saksan valtiolle 500 miljoonalla eurolla. Sopimusta on pidetty useimmissa arvioissa torjuntavoittona olosuhteet huomioon ottaen.

Sekä Fortum että valtio-omistaja pitivät tärkeänä, että Fortumin Uniperille myöntämä neljän miljardin euron laina maksetaan takaisin ja Fortumin neljän miljardin euron emoyhtiötakaus vapautuu.

On kuitenkin selvää, että Fortum maksoi Uniperistä paljon enemmän kuin sai takaisin, vaikka Uniperin Fortumille maksamat osingot otetaan huomioon.

Fortumin toimitusjohtaja Markus Rauramo avasi yhtiön tiedotustilaisuudessa Saksaan palaneiden miljardien mittaluokkaa.

Fortum on sijoittanut Uniperin osakkeisiin yhteensä noin 7 miljardia euroa, Rauramo sanoi. Fortum puolestaan on Rauramon mukaan saanut Uniperiltä osinkoina noin 900 miljoonaa euroa.

Karkea laskutoimitus osoittaa, että Fortumin Uniper-hankinnan tappiot asettuvat 5,6 miljardiin euroon. Rauramo itse puhui vajaan kuuden miljardin euron menetyksistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?