Raakaöljyn hinta romahti alimmalle tasolle puoleen vuoteen

Viimeaikaiset tilastot viittaavat siihen, että taloustaantuman riski on selvästi kasvanut.

Taantuman ennakoidaan vähentävän öljyn kysyntää. BP Gelsenkirchenin jalostamo Saksassa.

17.8. 18:42

Raakaöljyn hinta on käynyt tänään alimmalla tasollaan kuuteen kuukauteen, kun huolet maailmantalouden sukeltamisesta taantumaan ovat lisääntyneet.

Talouden hidastumisen arvioidaan vähentävän väistämättä raakaöljyn kysyntää.

Keskiviikon talousluvut ovat olleet tässä suhteessa kylmääviä. Britanniassa vuosi-inflaatio ylsi heinäkuussa 10,1 prosenttiin eli korkeimmilleen sitten vuoden 1982 helmikuun.

– Öljymarkkina kamppailee taantumahuolien kanssa eikä ole juuri viitteitä siitä, että tulevaisuudessa näkyisi tähän muutosta, arvioi PVM:n välittäjä Stephen Brennock.

Aiemmin öljyn hinta sai hieman tukea Yhdysvaltain varastotiedoista. joiden mukaan maan polttoainevarastot olivat hieman laskussa.

Pohjanmeren Brent-laadun hinta on käynyt tänään alimmillaan 91,51 dollarissa ja oli illalla 91,97 dollarissa. WTI-viitelaadun hinta liikkui samaan aikaan 86,44 dollarissa.

Vielä maaliskuussa öljyn hinta liikkui korkeimmillaan 147 dollarissa tynnyriltä, kun Venäjän hyökkäys Ukrainaan herätti huolta öljyn saatavuudesta. Tämän jälkeen taantumahuolet ovat kuitenkin saaneet vallan markkinoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?