Katso, mikä on yksityisellä puolella keskiansio – eniten tienanneella ryhmällä 25 euroa tunnissa

Miesten keskiansio oli 17,3 euroa ja naisten 14 euroa tunnilta.

Tilastokeskus kertoi viime vuoden lopun keskiansioista yksityisellä sektorilla.

17.8. 8:39

Yksityisen sektorin tuntipalkkaisten palkansaajien säännöllisen työajan mediaaniansio oli viime vuoden vuoden viimeisellä neljänneksellä 16,8 euroa tunnilta, Tilastokeskus kertoi keskiviikkona.

Miesten keskiansio oli 17,3 euroa ja naisten 14, euroa tunnilta.

Mediaani on lukusarjan keskimmäinen arvo.

Yksityisen sektorin tuntipalkkaisten kokonaisansio, joka sisältää muun muassa ylityölisät, oli vuonna 2021 keskimäärin 18,2 euroa tunnilta, miehillä 18,8 euroa ja naisilla 15,4 euroa.

Suurimmat kokonaisansioiden mediaanit olivat paperimassan sekä paperin ja kartongin valmistuksen prosessityöntekijöillä, noin 25 euroa tunnissa. Hieman pienemmistä ammattiluokista samaan tuntiansioon ylsivät vain ahtaajat.

Yleisimmistä ammattiluokista pienimmät kokonaistuntiansioiden mediaanit eli noin 12 euroa olivat toimistosiivoojilla.

Suurista ammattiluokista moottoriajoneuvojen asentajien ja korjaajien sekä kuorma-auton ja erikoisajoneuvojen kuljettajien ansiot olivat hyvin lähellä kaikkien tuntipalkkaisten työntekijöiden mediaaniansiota.

Tuntipalkkaisten toisen asteen tutkinnon suorittaneiden mediaaniansio oli 18 euroa verrattuna 16 euroon niillä, joilla ei ollut peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Erikoisammattitutkinnon suorittaneiden mediaaniansio oli 20,1 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?