IKH:lle 1,75 miljoonan euron rapsut jälleenmyyntihintojen määräämisestä

Rautakaupan harjoittama määrähinnoittelu estää jälleenmyyjien välisen hintakilpailun.

Isojoen Konehallin eli IKH:n toimisto ja logistiikkakeskus Kauhajoella.

11.8. 16:13

Markkinaoikeus on tänään antamallaan päätöksellä määrännyt maahantuonti- ja rautakauppayritys Isojoen Konehallille (IKH) 1,75 miljoonan euron seuraamusmaksun kielletystä määrähinnoittelusta, Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) kertoo tiedotteessaan.

Määrähinnoittelu kuuluu vakavimpiin kilpailunrajoituksiin, sillä se estää jälleenmyyjien välisen hintakilpailun, KKV sanoo.

Markkinaoikeuden mukaan IKH on kilpailulainsäädännön vastaisesti määrännyt jälleenmyyjiensä vähittäismyyntihinnoista näiden verkkokaupoissa maaliskuusta 2010 helmikuuhun 2015 saakka. Lisäksi IKH sopi valtuutettujen jälleenmyyjiensä kanssa ketjun yhteisessä verkkokaupassa noudatettavasta kiinteästä jälleenmyyntihinnasta vuodesta 2014 vuoteen 2020, jolloin KKV kielsi päätöksellään menettelyn.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että markkinaoikeus on tunnistanut IKH:n toiminnan suunnitelmallisuuden ja haitallisen vaikutuksen jälleenmyyjien väliseen hintakilpailuun. Verkkokauppa on tehokas hintakilpailun väline, ja tämän vuoksi verkkokauppaan kohdistuva määrähinnoittelu nostaa kuluttajien tuotteista maksamia hintoja, KKV:n ylijohtaja Timo Mattila sanoo tiedotteessa.

KKV:n selvitysten perusteella IKH olisi asettanut myymilleen tuotteille suositushinnat, joita se painosti eri tavoin jälleenmyyjänsä noudattamaan sekä verkkokaupoissa että kivijalkamyymälöissä. KKV sanoo tutustuvansa markkinaoikeuden päätökseen ja ratkaisevansa sen jälkeen, valittaako se päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?