Oletko ostanut tätä tuotetta? Ruoka­valmistetta vedetään myynnistä listerian vuoksi

Takaisin­vedettäviä tuotteita on myyty vähittäiskaupoissa ympäri Suomen.

Takaisinveto koskee 250 gramman pakkauksia Beanit-härkäpapumuru umami -tuotteita, joiden viimeinen käyttöpäivä on 25.8.2022 tai 26.8.2022.

9.8. 10:48

Erä Raisio oyj:n härkäpaputuotteita vedetään myynnistä listeria­löydöksen vuoksi, tiedottaa Ruokavirasto. Takaisinveto koskee 250 gramman pakkauksia Beanit-härkäpapumuru umami -tuotteita, joiden viimeinen käyttöpäivä on 25.8.2022 tai 26.8.2022.

Ruokavirasto kertoo, että Raision omavalvonnassa löytynyt listeria on yrityksen mukaan tullut tuotteeseen tuotantolinjalta, eikä se ole peräisin raaka-aineista.

Takaisinvedettäviä tuotteita on myyty vähittäiskaupoissa ympäri Suomen, ja niitä ostaneet voivat olla yhteydessä Raisio oyj:n asiakaspalveluun.

Listeriabakteeri voi aiheuttaa listerioosiksi kutsutun taudin, joka saattaa olla oireeton tai aiheuttaa flunssan tai vatsataudin oireita. Riskiryhmään kuuluville tauti voi kuitenkin olla hengenvaarallinen.

Ruokaviraston mukaan listerioosin suhteen riskiryhmiin kuuluvat iäkkäät, raskaana olevat, vastasyntyneet ja henkilöt, joiden vastustuskyky on heikentynyt taudin tai sairauden vuoksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?